M.B. Classica

virtuaalihevonen

Perustiedot

Nimi: M.B. Classica, "Blondi" Rekisterinumero: VH17-031-0446
Rotu, väri: suomalainen puoliverinen, kimo (Ee/Aa/Gg) Koulutustaso: ei ratsastettu
Syntymäaika: 30.07.2017, 2-vuotias Kasvattaja: Mandelbacke
Säkä, sukupuoli: 164 cm, tamma Omistaja: Rihtniemi, VRL-12454

Luonne

M.B. Classica, tai Blondi, joksi sitä kutsumme, on hurmaava ja eloisa varsa, joka on nopea oppimaan ja nauttii ihmisen seurasta. Vielä varsamaisen leikkisä neitokainen ei aina ymmärrä, miksi kavioita pitäisi nostaa puhdistettavaksi tai miksi harjaamisen aikana ei saa seilata pitkin karsinaa. Päättäväisellä käsittelyllä varsan saa käyttäytymään hoitotoimenpiteissä hyvin. Talutuksessa Blondi osaa yleensä kulkea siivosti. Joskus se saattaa tehdä stopit keskelle tallipihaa, vaikka suurimman osan ajasta se kävelee tai ravaa korvat hörössä taluttajansa vierellä tai takana hamuillen taluttajansa selkää pienellä turvallaan.

   

Suku & jälkeläiset

i. Classic af Luminess
KRJ-III, Klass I
ii. Tilton af Luminess
Diplom, B
iii. Zafirs Hamilton
SISF Hall of Fame Dressage Ch, Diplom, Elit
iie. NDC Taigi
Diplom, B
ie. Crisalide af Luminess
Klass I, B
iei. HPS Go For Action
iee. Utsiktens Epica
SISF Hall of Legend Dressage Ch, Diplom, A
e. Ch Katinas Gina
KTK-II, Preferent
ei. Katinas Ludvig
KRJ-II, Premier
eii. Louart de Poemé
eie. Dacian du Roim
ee. Ch Katinas Greta
KTK-II, Preferent
eei. VIR MVA Ch Ballerstern PK
KTK-II
eee. Gaia Win
YLA3

isälinja: (4) Classic af Luminess - Tilton af Luminess - Zafirs Hamilton - Why Not
emälinja: (5) Katinas Gina - Katinas Greta - Gaia Win - Agosto's Diosa - Keine Ahnung

Muita KRJ-palkittuja sukulaisia:
eeii. Beckingstern PK KRJ-II
eeiii. Rubinstern KRJ-III
eeee. Agosto's Diosa KRJ-II

   

Kilpailut

Päiväkirja

16.12.2017 - Blondi tuli taloon
Pihamaalle pysäköidystä trailerista kuului hennon kimakka hirnahdus. Olin aivan täpinöissäni, sillä trailerissa odotti kesäisen Ahvenanmaanmatkan ostos - pieni ruunikonkimo puoliverivarsa. Tamman kasvattaja Milja oli antanut minulle mieluisen joululahjan luvatessaan tuoda kasvattinsa suoraan kotiovelleni. Ei ehkä ihan kirjaimellisesti ovelle, mutta pihaan ainakin.

Milja talutti harmaansävyisen varsan alas trailerin ramppia ja ojensi riimunnarun minulle.
"Hauskaa joulua", Milja virnisti, kun tartuin tämän ojentamaan naruun ja silitin varsan päätä valkoisen merkin kohdalta. Hoikkajalkainen varsa oli kasvanut hurjasti sitten viime näkemän, se oli kasvanut korkeutta ja saanut lisää massaa. Olihan se vähän rimpulan näköinen, mutta niinhän ne kaikki puolivuotiaat olivat.
Pienokainen seurasi vierelläni kuuliaisesti ympärilleen pälyillen, kun talutin sen talliin sille varattuun karsinaan. Olin suunnitellut varsan kodiksi karsinaa Hipun viereen ja toivoin, että tamma hyväksyisi pienen varsan naapurikseen. Suunnittelin mielessäni tutustuttavani varsan Hipun kanssa, vaikka se ei tunnetusti ollutkaan ihan kaikkien kaveri. Ehkäpä varsaneiti saisi Hipusta turvallisen äitihahmon ja voisin tarhata ne yhdessä talven ajan niin, että varsa pääsisi ensi kesänä muiden hevosten kanssa laitumelle. Kerroin ideastani kasvattajatädille Miljalle, joka nyökytteli päätään hyväksyvästi.

Heitin varsalle (jonka ehdin jo nimetä Blondiksi) tukon heinää karsinaan ja suljin oven. Kutsuin Miljan vielä juomaan glögimukilliset sisään kotiini ja nainen tarttuikin tarjoukseeni hymyssä suin.