© Haras de Hus

Grandgester

ei meriittejä

❯   VH17-011-0201
❯   Hannover, ori
❯   Musta, 176cm
❯   Syntynyt 29.03.2017, 8-vuotias
❯   Kouluratsastus, Grand Prix
❯   Kasvattanut Constanze Heinrich, Saksa
❯   Omistaja maura (VRL-04116), Heidseck Sporthorses

❯   Jälkeläisiä 2 kpl
❯   Porrastetuissa tasolla 11/10

”En tule tekemään mitään noin laadukkaalla hevosella, en tiedä kannattaako sitä edes näyttää… Eihän tässä olla edes etsimässä minulle, vaan valmennettavalleni uutta juniorihevosta. Noin nuorikin vielä.. Ja iso.”, totesin Saksassa ollessamme etsiessämme valmennettavalleni uutta kisahevosta. Ei nuori 4-vuotias ja yli 170cm korkea ori olisi sopiva juniorille. Ja itse olin vasta päättänyt jättää oman kilpaurani taakse ja panostaa täysillä valmentamiseen. Halusin testata, mihin rahkeeni riittävät valmentajana, sillä ratsastajan rahkeeni tiesin jo; olihan takana useita menestyksekkäitä kilpailuvuosia.

Ei mennyt tämäkään ostosreissu niin kuin olin suunnitellut. Iso musta ori esitettiin meille ihan väkisin, myyntitallin väki oli ilmeisesti sitä mieltä, ettei me saada tältä reissulta lähteä ilman, että kaikki hevoset oli esitetty. Kuten ajattelinkin, ei ori olisi ollut juoniorivalmennettavalleni ollenkaan sopiva. Siitä huokui voima, nopeus, ja takapään power oli jotain, mitä en ollut ennen näinä vuosina nähnyt muualla, kuin maailman kärkiratsastajien alla. Hetkeä myöhemmin huomasin jo allekirjoittavani kauppakirjat. Ehkäpä sitä sitten pystyisi valmentamaan hevosen koulutuksen ohella..

Aluksi yritettiin keksiä vaikka minkälaista lempinimeä. Grande, Grado, Andi... Sitten siitä tuli Rekku, koska nopeasti huomasimme hevosen muistuttavan enemmän koiraa kuin hevosta.

Luonnekuvaus

Rekun luonnetta on vaikea kuvailla. Todella vaikeaa. Onhan se kiltti ja utelias kuin koira, koiramaisesti myös vaatii säännöllisesti rapsutuksia, mutta silti herkin koskaan tapaamani hevonen. Kirjaimellisesti Urheiluhevonen, isolla Uulla. Liikkeissään nopeampi kuin monikaan uskoisi ison hevosen olevan, tuntuu että se on sadassa paikassa yhtä aikaa. Korvat pyörivät kuin helikopteri, kun se yrittää pysyä perillä kaikesta, mitä ympäristössä tapahtuu. Ja koska pelkkä nopeus ei riitä, on Rekku lisäksi helposti ahdistuva herkkis. Oli sitten kyseessä vääränlainen loimen sisäpinta, liian lyhyt otsapanta tai väärän mallinen satulahuopa, saattaa herraa ahdistaa oikein viimeisen päälle. Se kuitenkin antaa kaikkensa miellyttääkseen ihmistä ja tekee kaiken pyydettäessä sanomatta koskaan ei. Kaikki hoitotoimenpiteet luonnistuvat Rekun kanssa ilman ongelmia, kun niistä ei tee ongelmia. Mitä enemmän itse jännität, sitä enemmän Rekkua ahdistaa tapahtumat. Klippaus, kengitys, raspaus… you name it. Jos olet itse cool, on se myös Rekulle ihan ok.

Rekku ei ole helppo hevonen ratsastaa. Se jännittyy helposti, jolloin elastinen ja näyttävä liike muuttuu lyhyeksi, miltei epäpuhtaan näköiseksi. Se ei ikinä tee mitään tuhmaa, jännittyessään vain kovettaa itsensä eikä anna vaikuttaa loppuun asti. Rekku on kuitenkin oikea työnarkomaani, ja töitä tehdessään se on aina tosissaan. Sen itseluottamus ei ole kovin suuri, vaan se ikään kuin hiukan kyselee jatkuvasti, onko tekeminen ok ja mitä ratsastaja oikeasti haluaa. Se ei uskalla tehdä itsenäisiä päätöksiä, vaan kaipaa ratsastajan tuen vahvasti. Rekun kanssa toimii loistavasti sanonta ”sitä saa mitä tilaa”, kunhan Rekku vain ymmärtää tilauksen sisällön. Ja kerkeää asetella jalkansa oikeaan paikkaan.

Teknisesti Rekulle on kuitenkin kaikki helppoa, kunhan pään saa vain oikeaan asentoon eikä oria jännitä mikään. Vahvan takapään takia laukka on Rekun vahvuus, ja tästä seuraten sarjavaihdot ja piruetit ovat lasten leikkiä. Ravissa työskentely on vaikeampaa Rekun jännittäessä siinä helpommin, jolloin saman voltin aikana saattaa löytyä kahtakymmentä eri ravia. Kuitenkin, kun ravin saa oikean swungin päälle, irtoaa orista upeat lisäykset ja esimerkiksi teknisesti todella hienot sulkutaivutukset. Myös hyppääminen luonnistuu orilta oikein hyvin ja se nauttiikin siitä. Hyppääminen toimii Rekun kanssa loistavana vaihteluna arkitreenin lomassa.

Rekku rakastaa matkustamista ja uusissa paikoissa olemista. Uuteen paikkaan saapuessa se haluaa heti nähdä kaikki paikat, ja kun Rekun antaa haistella ja tutustua paikkoihin, on kaikki sen jälkeen herralle ihan okei, eikä se jännitä. Radalla hyvänä päivänä Rekku suorittaa loistavasti, jännittäessään suorittaa kyllä kaiken niin kuin pyydetään eikä tee ikinä mitään tuhmaa, mutta liike muuttuu helposti kulmikkaaksi heikentäen vaikutelman sujuvuudesta.

       
© Haras de Hus

i. Grand Grusevm
hann, m, 173cm
ii. Grande Gevm
hann, rt, 171cm
iii. Graziano evm
hann, rt, 175cm
iie. Gradisar evm
hann, m, 169cm
ie. Rulenstein evm
hann, m, 169cm
iei. Rolers evm
hann, m, 171cm
iee. Reglament evm
hann, m, 166cm
e. Greditz evm
hann, m, 166cm
ei. Giletto evm
hann, m, 169cm
eii. Godafrid 19 evm
hann, rt, 172cm
eie. Gryseld evm
hann, rt, 164cm
ee. Guilaine GER evm
hann, m, 167cm
eei. Gerolds evm
hann, m, 175cm
eee. Guellhen evm
hann, rt, 166cm

Jälkeläiset

13.07.2019 hann-o. Heidseck Garibaldi e. Wannabeat Werth VRL-07415
12.06.2019 hann-t Guava v. Helmwald e. Burberry VRL-08368 ei meriittejä

Porrastetut kilpailut

❯   Tasolla 11/10
❯   Kuuliaisuus ja luonne: 2979.61p.
❯   Tahti ja irtonaisuus: 3971.88p.
❯   KRJ: 6951.49p.

Näyttelymenestys

Näyttelyjaos
❯   00.00.0000 ⋅ Kilpailupaikka ⋅ palkinto ⋅ (tuom. Tuomarin nimi)
❯   00.00.0000 ⋅ Kilpailupaikka ⋅ palkinto ⋅ (tuom. Tuomarin nimi)

Virtuaaliset Show-näyttelyt
❯   00.00.0000 ⋅ Kilpailupaikka ⋅ palkinto ⋅ (tuom. Tuomarin nimi)
❯   00.00.0000 ⋅ Kilpailupaikka ⋅ palkinto ⋅ (tuom. Tuomarin nimi)

Sijoitukset

❯  28.06.2019 - KRJ - Chowter Sporthorses - GP - 5/30
❯  30.06.2019 - KRJ - Chowter Sporthorses - GP - 1/30

Cup-sijoitukset

❯   31.12.2019 - KRJ Cup - Teilikorpi - Int I -1/64

Mainittavia saavutuksia


© Haras de Hus

Päiväkirja

17.09.2017, kirjoittanut omistaja
Lähdettiin kokeilemaan Rekun kanssa hieman kepillä jäätä, ja vein sen Hukkapuroon koulurataharjoituksiin. Valittiin radaksi Helppo B:0 2009, minkä jälkikäteen tajusin olevani hieman virhe.. Eihän Rekku mahtunut lyhyelle radalle ollenkaan!

Rekku kulki vieraaseen paikkaan nätisti ja sen ilme kirkastui, kun avasin paikalle saavuttuamme traikun etuoven. Ori työnsi päänsä heti ovesta niin pitkälle kun sai ja tarkkaili ympäristöään uteliain silmin. Oltiin paikalla hyvissä ajoin, joten kerkesin rauhassa purkaa Rekun trailerista ja tutustuttaa ympäristöön. Rekku oli hiukan jännittynyt, sillä se oli ensimmäistä kertaa reissussa minulle tulon jälkeen. En oikein tiennyt miten oria kuuluisi verkata, joten olin onneksi varannut pitkän verkka-ajan. Käveltiin pitkään ja rauhassa ja annoin Rekun vilkuilla ympäristöä. Hain oria rennoksi ja kuuliaiseksi pohkeenväistöin ja avotaivutusten tyyppisten taivutusten avulla. Hetkittäin ori malttoi rentoutua oikein hyvin, mutta pian huomasi taas jonkun hieman jännittävän asian ympäristössä.

Radalle siirryttäessä ori taas hieman jännittyi. Se ei - ihme ja kumma - jännittänyt valkoisia aitoja juuri ollenkaan. Kiitin itseäni, että olin malttanut rakentaa aidat muutaman kerran kotiin ennen Hukkapuroon lähtemistä. Raviohjelma sujui ihan kivasti. Rekku oli hieman jännittynyt läpi ohjelman, erityisesti käyntiohjelmassa se lähti hieman passimaisesti kiitämään. Laukkaohjelmassa ongelmaa tuotti 10m voltit, jotka unohdin olevan ohjelmassa. En ole kotona tehnyt vielä noin pieniä teitä laukassa, sillä Rekku on hieman vaikea välillä saada tasapainoon suorallakin suuren voimansa takia. Hengissä selvittiin, ja se oli tärkeintä. Prosentteja saatiin 65,556% ja tuomarin kommentit olivat "Näyttävä ori, mutta suoritus jäi tänään hieman hieman kiireiseksi. Erityisesti rauhaa ja rentoutta tarvitaan lisää käyntiin.". Olin samoilla linjoilla tuomarin kanssa ja olin jopa hieman yllättynyt prosenteista. Hukkapuro oli kisapaikkana oikein ihana ja nämä rataharjoitukset olivat juuri sopivat Rekun kanssa ennen hallikauden alkamista.

25.08.2017, kirjoittanut omistaja
Vihdoin saapui ensimmäinen valmennuspäivä Rekun kanssa. Olin tavallaan henkisesti varautunut selviämään Rekun kanssa pitkään yksin ilman valmentautumista, sillä vuosien aikana on oppinut sen verran nirsoksi, etten valmentaudu vaan valmentautumisen takia, ellen koe oikeasti saavani valmennuksesta hyötyä. Vuosien aikana on tullut tavattua ties minkälaista valmentajaa erilaisilla periaatteilla ja näkemyksillä, joten olen todennut, että mennään niin pitkään yksin, kunnes "se oikea" löytyy. Olinkin siis enemmän kuin innoissani siitä, että tapasin junnuvuosieni valmentajan. Hän kuitenkin opetti, mitä ratsastus oikeasti on enkä ikinä vuosien aikana saanut sellaista fiilistä, että joku ei nyt mätsää.

Rekku on kulkenut itsekseen treenatessa oikeastaan ihan kivasti, ollaan treenattu vain perusjuttuja ja molemminpuolista luottamusta. Reaktiivisuuden ja voiman yhtälö on ihan järjetön, joten olenkin joutunut pitämään kielen keskellä suuta treenatessani. Joudun keskittymään ihan pelkkään hengittämiseenkin, ettei vaan arvon herraa häiritse...

Valmentajan saapuessa kerroin lyhyesti Rekusta. Sen herkkyydestä, reaktiivisuudesta ja vähän sen hetkisestä koulutustasosta. Keskityttiin pääasiassa perusjuttuihin näin ensimmäisen tapaamisen kunniaksi; oli ihana kuulla, että kehittymiseni oli huomattavissa. Todettiinkin yhdessä, ettei ehkä räväkkä junnu-Maura olisi pystynyt tälläistä hermoja ja rauhallisuutta vaativaa hevosta kauaa ratsastamaan.. Alkuverkan jälkeen siirryttiin ympyrälle tekemään ihan perustyöskentelyä ravissa. Rekku lähtee helposti hieman huitomaan jännittyessään, joten pyrittiin pitämään vain liike pyöreänä ja koko hevonen kropastaan rentona. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta saatiin joukkoon todella hyviä pätkiä ihan pienillä muutoksilla. Laukassa samaa hommaa; rentoutta, pyöreyttä. Loppuajasta Rekku uskalsi jopa rueta hengittämään, joka sinäänsä on jo suuri saavutus.

Treenin jälkeen olin pelkkää hymyä. Koutsi on yhtä ihana kuin 10-vuotta sitten ja antaa edelleen samoja hyviä fiiliksiä, kuin junnunakin. Toivottavasti päästään treenaaman yhdessä paljon; onneksi Rekku sai hänen sydämen sulamaan täysin, joten aikataulujen natsatessa saan mun vakkarivalmentajan takaisin. Iik, jännää!

04.08.2017, kirjoittanut omistaja
Rekku on ollut nyt viikon minulla ja saanut useat ihmiset ihastumaan siihen. Eihän arki ole todellakaan ollut sen kanssa helppoa; Rekku on juuri niin nopea liikkeissään kun oletinkin. Ja vaikka se on kiltti kuin mikä, on sillä vahvat mielipiteet tiettyihin asioihin. Ensimmäisenä tarhailukertanaan se päätti tunnin ulkona olon jälkeen omatoimisesti tulla sisälle. Jos en olisi itse nähnyt tapahtumaa en olisi uskonut sitä; Rekku mittaili hetken aitoja, otti kaksi askelta taaksepäin ja hyppäsi 150cm korkean aidan lähes paikaltaan.. Talkin' about the power...

Treenit Rekun kanssa on lähtenyt käyntiin vaihtelevasti. Pääasiassa kaikki on sujunut hyvin; Rekku on super kiltti ja yritteliäs nuori herra, joka ei ole kertaakaan kieltäytynyt vielä mistään. Herkkä se on kuin mikä, jos yhtään pyytää liikaa se helposti hysterisoituu. Onneksi suurimmilta härdelleiltä on vältytty. Jonkin verran olen kerennyt myös valmentaa Rekun treenaamisen oheella; se vaatii kyllä minulta paljon paukkuja herkkyytensä vuoksi.. Vaikein ratsastamani hevonen tähän asti, ehdottomasti.Copyright © 2018 Heidseck Sporthorses
Virtuaalihevonen ⋅ A SIM-game horse