© Bagoniebos

Heidseck Christopher

KV-I, KTK-II

❯   VH23-011-0109
❯   Hannover, ori
❯   Rautias, 171cm
❯   Syntynyt 19.05.2023, 8-vuotias
❯   Kouluratsastus, Grand Prix
❯   Kasvattaja Heidseck Sporthorses, Saksa
❯   Omistaja maura (VRL-04116), Heidseck Sporthorses

❯  KRJ:n porrastetuissa tasolla 10/10

Luonnekuvaus

Christopher on kaunis ja hyväluonteinen ori, joka hurmaa uteliaan reippalla luonteellaan taatusti kaikki siihen tutustuvat. Jo varsasta asti se on ollut mielettömän ihmisystävällinen ja seuranhakuinen, eikä se iän myötä ole ainakaan vähentynyt.

Christopherilla on loistava ratsastettavuus, ja se on aina lähdössä innoissaan töihin. Se on miellyttämisen haluinen, ja on lähtökohtaisesti aina ratsastajansa puolella. Välillä sen keskittyminen saattaa hetkeksi herpaantua sen kuullessa ympäristöstä jonkun ylimäääräisen äänen, mutta orin fokuksen saa helposti taas takaisin työntekoon. Christopherilla on mieletön kokoamiskyky, ja sen onkin teknisesti helppo suorittaa kaikki Grand Prix - tason tehtävät.

Christopher on herkkä ratsastajan avuille, eikä sen kanssa tarvitse ikinä taistella tai vääntää asioista. Välillä se meinaa olla hieman kärsimätön ja haluaisikin mennä ja tehdä enemmän, kuin mikä ehkä olisi toivottua. Erityisesti ravissa ori meinaa välillä hiukan innostua liikaa, eikä aina itsekään tiedä minne jalkansa asettelisi. Malttaessaan se on kuitenkin orin paras askellaji ollen erittäin näyttävä niin lisäyksissä, kuin kootessakin.

           
© Bagoniebos

i. Conrad v. Helmwald
hann, rn, 170cm
KRJ-I, YLA2
ii. Carlisle v. Helmwald
hann, trn, 169cm
KRJ-I, HANN-II, YLA3
iii. Chambord Lux
hann, rt, 173cm
KRJ-I, HANN-II
iie. Rosenfeld Lana
hann, m, 170cm
KRJ-I, HANN-II, YLA3
ie. Burlyhill Maleficent
hann, rn, 169cm
KRJ-I, YLA2, HANN-II
iei. Maverick
hann, rn, 173cm
KRJ-II
iee. VIR MVA Ch Luanda
hann, rt, 168cm
KTK-II
e. Crane Guerlain
hann, rn, 172cm
KTK-II, KV-II
ei. HDI Grandmont
hann, m, 172cm
KRJ-I, KTK-II
eii. Grandgester
hann, m, 176cm
KTK-II, KRJ-I, YLA1
eie. Ch Voiceless Songs
hann, mrn, 166cm
KTK-II
ee. VIR MVA Ch Crane Coffin Nails
hann, prt, 168cm
KTK-II, KRJ-I
eei. Clayton Braden
hann, m, 172cm
KTK-II, KRJ-I, YLA2, HANN-I
eee. Ch Walburga
hann, prt, 168cm
KTK-II, KRJ-I

Jälkeläiset

19.09.2023 hann-t. Operette Lee e. Prügelknabe Lee VRL-11983

Porrastetut kilpailut

Ominaisuuspisteet:
Kuuliaisuus ja luonne: 3273.57 p.
Tahti ja irtonaisuus: 3400.1 p.

❯   KRJ:n porrastetuissa tasolla 10/10 (6673.67 p.)

Cup-sijoitukset

Näyttelymenestys

Mainittavia saavutuksia

❯   Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelusssa I-palkinnolla, 43p., ollen Luokkavoittaja III (06/2023)
❯   Kantakirjattu hevoskantakirjaan II-palkinnolla, 71p. (06/2023)

Päiväkirja

19.05.2023, päiväkirjamerkintä, kirjoittanut omistaja
Olin jo tovin miettinyt, että haluaisin Guerlainista varsan itselleni. Olinkin sitä jo kerran astuttamassa eräällä tallin orilla, mutta jostain syystä päätin viimehetkellä perua suunnitelman. En tiedä miksi, se ei vaan tuntunut jotenkin oikealta. Ja täytyy myöntää, että sitten unohdin koko asian. Koko kevät on ollut niin haipakkaa muilta osin, etten uhrannut tälle idealle yhtäkään ajatusta.

Kunnes näin somea selatessani Gestüt Helmwaldin oreja tarjolla jalostukeen. Selailin oreja enempää asiaa ajattelematta, kunnes jostain mielen sopukoista muistin Guerlainin ja varsomissuunnitelmani sen suhteen. Se täytyisi nyt kyllä astuttaa, jotta sille saataisi jälkeläisnäytöt kuntoon ja tamma kohti laatuarvosteluita. Vaikka isäehdokas-Conradin suvusta löytyi hevosia joita myös Heidseckin hevosten suvuissa oli, teki suvun meriittilista vaikutuksen. Ja koska hevosten kanssa ei ikinä tiedä mitä tapahtuu, ei parempaa ajankohtaa olisi kuin nyt.

Se oli yksi puhelu sonyalle, ja siemenet oli varattu. Toinen puhelu eläinlääkärille, joka saisi tulla ultraamaan tamman, jotta saataisiin se ideaalitilanteessa astutettua. Yksi asia johti toiseen, ja parin viikon sisässä siemenet olivatkin jo tamman sisällä, ja varsan odotus alkoi.

Guerlainin tiineys sujui ongelmitta, eikä siinä ollut mitään ihmeellistä. Muutama päivä lasketun ajan jälkeen tamma alkoi näyttää merkkejä varsomisesta, ja laitoinkin sille varsomisvyön ja seurasin ohimennen kamerasta karsinan tapahtumia. Guerlain päätti kuitenkin hoitaa homman yksin maaliin asti, ja aamun ensimmäistä hevosta ratsastaessani ohikulkenut tallityöntekijä huikkasi tamman nyt varsoneen karsinaan kaikessa hiljaisuudessaan. Täytyy sanoa, että treeni loppui tasan siihen, tuuppasin hevosen ensimmäiselle näkemälleni ja ryntäsin talliin. Siellä oljissa makasi kuvankaunis läsipäinen rautias orivarsa, joka oli varustettu neljällä sukalla. Toivottavasti kaikkien tähtien asennot ovat tämän kanssa kohdallaan, ja se pääsee loistamaan kuten sukulaisensa.

Copyright © 2018 Heidseck Sporthorses
Virtuaalihevonen ⋅ A SIM-game horse