© van Uytert

Sir Qualmiro

KRJ-I, KTK-II

❯   VH19-011-0010
❯   Hannover, ori
❯   Rautias, 172cm
❯   Syntynyt 01.01.2010, 8-vuotias
❯   Kouluratsastus, Grand Prix
❯   Maahantuonut Stall Sjöholma
❯   Omistaja maura (VRL-04116), Heidseck Sporthorses

❯   Porrastetuissa tasolla 11/10

Luonnekuvaus

Jokaisen pitäisi omistaa elämässään yksi Kullervo. Selväpäinen ja rehti hevonen, josta puuttuu kaikki nykyaikaisen reaktiviisuuden huipun omaavien urheiluhevosten huonot piirteet. Ehkä joidenkin mielestä vähän tylsä yksilö, mutta oikein tervetullut lisä Heidseckin hevoskatraaseen.

Kuten arvata saattaa, on Kullervo erittäin helppo hoidettava, eikä sen kanssa tarvitse ikinä jännittää, millä mielellä ori tänään on. Kullervo onkin tietyllä tapaa sellainen ruunamaisen leppoisa kaveri. Sen kanssa pärjää pienet lapsetkin, eikä se ahdistu yhtään mistään hoitotoimenpiteestä. Se sietää vesipesut, kengitykset, eläinlääkärin hoitotoimenpiteet sekä klippaukset - kesti toimenpiteet sitten kuinka kauan tahansa.

Kullervolla on erittäin hyvä työmoraali, ja se on aina mielellään lähdössä töihin. Vähän hidas se on lämpeämään, ja vaatiikiin pitkät alkukäynnit ilman ahdistelua. Pitkien alkukäyntien ja rauhallisen aloituksen jälkeen ori suorittaa mielellään, ja siltä luonnistuukin vaivattomasti kaikki GP-tason liikkeet. Se ei ole varsinaisesti mikään näyttävin liikeihme, mutta omistaa kolme laadukasta askellajia. Kullervo pärjääkin enemmän teknisyydellä ja laadukkalla kokoamiskyvyllään, kuin varsinaisesti liikkumisella. Kullervon braavuri onkin kootut askellajit, sekä piaffe, jossa se istuu aina kauniisti ja polkee tahdikkaasti. Myös laukkapiruetteja ori pyörisi vaikka viisi kierrosta putkeen, mikäli siltä niin pyydettäisiin. Radalla Kullervon heikkous on lisäykset, jotka helposti jäävät vähän vaisuiksi, eivätkä ole kovin näyttävät.
Uskomatonta mutta totta, on Kullervolla myös ihan hyvä estesilmä. Ori nauttiikiin hyppäämisestä, ja sen kanssa este- ja puomitreenit pienillä korkeuksilla on otettu säännölliseksi osaksi orin viikkotreenejä.

Kullervon kanssa reissaaminen on yhtä helppoa, kuin kaikki kotonakin. Ori lastautuu ongelmitta isoon rekkaan, sekä traileriin, ja seisoo kyydissä niin kauan, kuin vain on tarve. Se ei hätiköi eikä potki, ja onkin loistava reissukaveri nuorille ensimmäisiä kertoja matkustaville hevosille. Myös vieraissa paikoissa ori käyttäytyy siististi ja hyvin ruunamaisesti. Se ei huutele vieraille tammoille, vaan keskittyy täysillä suorittamaan sen, mitä siltä pyydetään.

       
© van Uytert

i. San Davinoevm
hann, tprt, 171cm
ii. Super Viñoevm
hann, rt, 170cm
iii. Surpremo evm
hann, prt, 175cm
iie. Vitaell evm
hann, rt, 169cm
ie. Zuleika evm
hann, rn, 166cm
iei. Zarro S evm
hann, tprt, 171cm
iee. Funkell G evm
hann, rn, 166cm
e. Cosmopolitana evm
hann, trn, 165cm
ei. Continello evm
hann, rn, 169cm
eii. Cornando II evm
hann, rt, 172cm
eie. Catoon evm
hann, rt, 168cm
ee. Daisy Deluxe evm
hann, rt, 165cm
eei. Deluxe I evm
hann, rt, 175cm
eee. Daisyland evm
hann, rn, 166cm

Jälkeläiset

15.09.2022 hann-t. Heidseck Starling e. Amphitrite VRL-09386 KV-II

Porrastetut kilpailut

❯   Tasolla 11/10
❯   Kuuliaisuus ja luonne 3419.85 p.
❯   Tahti ja irtonaisuus 4084.42 p.
❯   KRJ: 7504.27p

Näyttelymenestys

Näyttelyjaos
❯   06.08.2019 ⋅ Chowter Sporthorses ⋅ irtoSERT ⋅ tuom. Lissu T.

Sijoitukset

Cup-sijoitukset

❯  30.06.2021 - KRJ Cup - Haltiasalo - Int II - 7/80
❯   28.02.2022 - KRJ Cup - Banzai Dressage - Int II - 1/90

Mainittavia saavutuksia

❯   Kantakirjattu puoliveristen kantakirjaan II-palkinnolla, 77p. (04/2022)
❯   Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla. (08/23)


© van Uytert

Valmennukset


Päiväkirja

22.02.2020, kirjoittanut omistaja
Koska Saksassa on lunta vain joskus ja jouluna, ei Suomessa totutuista hankitreeneistä pääse lähtökohtaisesti ikinä nauttimaan. Siksi täytyykin virittää "omat hankitreenit" maneesiin, eli päivän teemana olikin kouluhevosten puomi- ja kavalettijumppapäivät. Muutaman kerran vuodessa sisäinen esteratsastajani herää henkiin, maneesissa olevista puomeista pyyhitään paksu pölykerros, ja kaivetaan sosiaalisen median syövereistä joku mahdollisimman monimutkainen puomitehtävä. En tiedä kuka näissä tilanteissa on yleensä se kaikista järkyttynein - hevoset vai työntekijät...

Tänään oli siis se päivä, kun varasin maneesin koko päiväksi puomitreeneille. Aamujumpaksi heittelin puomeja ympäriinsä erilaisilla lähestymisillä, askelväleillä, sekä nostin osan mataliksi kavaleteiksi. Päivän ensimmäiseksi ratsuksi valikoitui Kullervo - ori on nimittäin näyttänyt jo aiemmin omaavansa hyvää estesilmää ja nauttivan kavalettitreenistä. Kullervon kanssa hurjistuin jopa niinkin paljon, että kaivoin satulahuoneen ylähyllyltä estesatulan ja pyyhin pölyt myös pehmeämmistä yleissaappaistani. Varmaan ulkopuolisen silmin näytettiin vain säälittävältä kouluratsukolta joka yrittää soluttautua estehevosten massaan, mutta kouluhevosten paratiisissa se on parasta, mihin pystyin.

Koska Kullervo on tosiaan harvinaisen hyvä hyppääjä noin niinkuin kouluhevoseksi, sai se huomattavasti vaativammat linjat, kuin mitä muille hevosilla kaavailin. Nostin myös useamman puomin kavaletiksi, eikä maan tasalle jäänyt kuin pari hassua puomia. Kullervo oli silmiinnähden iloisen näköinen saapuessani sen kanssa maneesiin - varmaan se välillä toivoo, että olisi syntynyt esteratsuksi. Jo alusta asti Kullervo oli hieman normaalia reippaampi verrytellä, ja se pääsikin hyvinkin pian puomien pariin. Kullervon kanssa tehtiin erilaisia korotettuja ravipuomeja, laukkapuomeja eri askelväleillä, sekä mentiin myös korotettuja laukkapuomeja. Hurjistuttiin jopa niin paljon, että laitettiin kolme kavalettipalaa päällekäin, ja hypättiin noin 90cm korkea pysty. Ja Kullervohan meni - kysymättä ja hetkeäkään epäröimättä. Ehkä me aletaankin treenaamaan estekisoihin.... Who knows.


16.08.2019, kirjoittanut omistaja
Kullervo on osoittautunut juuri niin leppoisaksi kaveriksi, kuin myynti-ilmoituksessa kuvailtiinkin. Sitä ei hätkäytä mikään, ja sen kanssa jokainen päivä on tietyllä tapaa samanlainen. Joku voisi kuvitella sen olevan tylsää, mutta toisaalta se on parasta mahdollista vaihtelua ei-niin-tasaisten hevosten kanssa. Kullervo ei ole vielä toistaiseksi sanonut ei millekään. Sen saapuessa Heidseckiin kävi sen tarkastamassa luottoeläinlääkärini ja kiropraktikko, ja ori antoi väännellä itseään mihin asentoon tahansa olikaan tarve. Toki Kullervolle oli teetetty laaja ostotarkastus eikä oman eläinlääkärin tarkastuksessa löytynyt tietenkään mitään poikkeavaa. Samoin osteopaatti antoi Kullervon kanssa treenien aloittamiselle vihreää valoa, eikä orista löytynyt mitään toispuoleisuuksia tai muita erityisiä heikkouksia.

Olen pari kuukautta orilla kerennyt jo kotona ratsastamaan. Kullervo omaa oikein kivan työmoraalin, ja se on tasaisen varma suorittaja päivästä riippumatta. Parhaaksi mahdolliseksi alkuverryttelyksi orin kanssa olen huomannut rennon maastokävelyn. Maastossa Kullervo saa rauhassa verrytellä lihaksia ja niveliään, ja maastokävelyltä kentälle palattuaan se on sen verran vetreä, että työskentely on hyvä aloittaa. On ollut erittäin mukavaa päästä ratsastamaan valmiiksi koulutetulla hevosella, joka osaa jo kaikki mahdolliset temput, eikä tarvitse käyttää aikaa liikkeiden opettamiseen. Eihän me Kullervon kanssa tietenkään heti olla ratavalmiita ja yhteisiä kilometrejä täytyy kerätä vielä muutamia, ennenkuin hitsaudutaan sen verran yhteen, että radoille kannattaa lähteä. Toivottavasti Kullervon kanssa kaikki sujuu yhtä miellyttävästi, kuin arki on tähän asti sen kanssa rullannut.


15.04.2019, kirjoittanut omistaja
Sortumisia sattuu paremmissakin piireissä, enkä mahtanut itselleni mitään nähdessäni Kullervon myynti-ilmoituksen. Jo orin nimi nosti pienen hymyn kasvoille, ja mitä pidemmälle myynti-ilmoitusta luin, sitä vakuuttuneempi olin siitä, että Kullervo tarvittaisiin Heidseckiin. Olihan siitä jo tovi, kun olin edellisen hevosen talliin ostanut. Eihän meillä oikeasti tilaa tallissa ollut - karsinat olivat täynnä ja kilpailuikäisiäkin hevosia oli kerrankin enemmistö suhteessa nuoriin sisäänratsastettaviin. Olin melkein ylpeä itsestäni - ostohousut olivat pysyneet naulakossa jo tovin, ja kevään varsatkin saatiin kaikki myytyä, eikä yhtäkään jäänyt talliin roikkumaan. Muutamia varsoja tosin odotettiin vielä kevään aikana syntyväksi ja talliin jääväksi, mutta se olisi sen ajan murhe - nehän nyt saisi vaikka naapuriin laitumelle. Hetkeäkään harkitsematta naputtelin Kullervosta ostoilmoituksen, ja sitten alkoikin jännittäminen siitä, minkälaisten vastatarjousten kanssa joutuisin kamppailemaan. Olin kuitenkin onnekseni onnistunut lupailemaan tarjouksessani oikeita asioita, sillä Bella lupasi orin minulle. En tiedä kummalla oli hauskempaa - minulla vai tallini työntekijöillä, kun kerroin uuden hevosemme nimen olevan Kullervo. Eihän se saksalaisten suuhun taipunut sitten millään, mutta itse en siitä lempinimestä luopuisi. Työntekijäni voisivat keksiä orille sitten sellaisen lempinimen, kun itse haluaisivat. Se olisi taas tehtävä reissu Suomeen hevosenhakuun. Ehkä otan jonkun saksalaisen työntekijäni mukaan, joka ei ole Suomessa koskaan käynyt. Tai ehkä kuitenkin vaihtoehtoisesti maksan jollekin kuljetusfirmalle, että saan orin Saksaan...

Copyright © 2018 Heidseck Sporthorses
Virtuaalihevonen ⋅ A SIM-game horse