© FeeFotografie

Amphitrite

❯   VH22-011-0159
❯   Hannover, tamma
❯   Musta, 164cm
❯   Syntynyt 12.06.2022, 8-vuotias
❯   Kouluratsastus, Grand Prix
❯   Maahantuonut elen
❯   Omistaja maura (VRL-04116), Heidseck Sporthorses

❯  KRJ:n porrastetuissa tasolla 10/10

Sulka päässä 4-vuotiaana 160cm, jos sitäkään. Itse tosin kuvittelee olevansa norsun kokoinen. Liikettä silti enemmän kuin monessa suuremmassa hevosessa. Eikä sitä oltu edes sisäänratsastettu. Silti se oli saatava - silläkin uhalla, ettei siitä iso kasvaisi. Ja eihän siitä kasvanutkaan, juuri ja juuri 164cm.

Luonnekuvaus

Melko usein hevosen fyysinen koko ja sen egon koko ei kulje pätkääkään käsi kädessä. Näin on myös Ampun kanssa. En ole hetkeen tavannut yhtä isoegoista pikkutammaa, kuin mitä Ampusta on kuoriutunut. Ei se missään nimessä ongelmahevonen ole, voimakastahtoinen ja järjettömän itseluottamuksen omaava vain.

Amppu tarvitsee käsitellessä hyvin selkeät rajat, ja sen kanssa on oltava määrätietoinen ja päättäväinen joka päivä. Tamman kanssa ei saa lipsua hetkeksikään - eikä taatusti leperrellä tai lässyttää sille. Amppu on ihan hyvä hoidettava - ei se erityisemmin hoitotoimenpiteitä rakasta, mutta antaa kyllä hoitaa ilman sen suurempaa draamaa. Tammalla on kuitenkin vetopaniikki, eikä sitä voi sitoa kaksin puolin kiinni. Kengitys ja muut käytävällä seisomista vaativat toimenpiteet onkin hoidettava niin, että joku seisoo Ampun vieressä tamman ollessa irti.

Pieneen kokoonsa nähden Ampulla on isot liikkeet, ja sillä on hyvin vaikuttava liikemekaniikka. Tamma onkin nuorempana hurmannut tuomareita nuorten hevosten luokissa. Menohaluja sillä on välillä enemmän kuin tarvitsisi, ja tammaa saakin usein olla hieman toputtelemassa. Sen isot liikkeet ovat samanaikaisesti myös hieman haaste, sillä hermostuessaan Amppu mielellään alkaisi vain huitoa isosti etujaloillaan keskittymättä ratsastajan apuihin. Keskittyessään ja malttaessaan tamma on kuitenkin ihan miellyttävä ratsastaa. Amppu vaatii paljon istunnalla ratsastamista, eikä se voi sietää liian kovaa kättä. Liiallisia apuja tamma saattaa protestoida tarjoammalla pystyyn hyppäämistä.

Tamman mieletön itseluottamus on iso vahvuus kisapaikalla. Amppua ei hetkauta mikään, eikä se pelkää tai jännity vei sen mihin tilanteeseen vain. Se luottaa aina itseensä, ja luottaa selviytyvänsä mistä vain.

       
© FeeFotografie

i. Aengusevm
hann, m, 164cm
ii. Archoldevm
hann, rn, 166cm
iii. Archibald evm
hann, m, 169cm
iie. Blake L evm
hann, m, 167cm
ie. Marena evm
hann, trn, 164cm
iei. Marrakesch evm
hann, trn, 167cm
iee. Fayeco evm
hann, prn, 166cm
e. Lodra evm
hann, trn, 166cm
ei. Leeway evm
hann, rt, 167cm
eii. Lewissy evm
hann, m, 171cm
eie. Waymaker evm
hann, trn, 168cm
ee. Sahra evm
hann, m, 163cm
eei. Sansibar evm
hann, m, 172cm
eee. Humanize evm
hann, m, 169cm

Jälkeläiset

15.09.2022 hann-t. Heidseck Starling i. Sir Qualmiro VRL-09386 KV-II

Porrastetut kilpailut

Ominaisuuspisteet:
Kuuliaisuus ja luonne: 3538.98 p.
Tahti ja irtonaisuus: 3133.77 p.

❯   KRJ:n porrastetuissa tasolla 10/10 (6672.75 p.)

Näyttelymenestys

Näyttelyjaos

Virtuaaliset Show-näyttelyt

Sijoitukset

Cup-sijoitukset

❯   30.09.2023 - KRJ Cup - Villa Backa - Int II - 9/149

Mainittavia saavutuksia

Valmennukset


Päiväkirja

18.06.2022 - kirjoittanut omistaja
Sizouzen kanssa samasta paikasta löytyi myös Amphitrite. Pieni tamma ei mitä ilmeisemmin ollut kelvannut kenellekään kokonsa takia, mutta ilmeisesti sitä aiemmin ostatelleet eivät olleet nähneet sen liikkuvan. Tai sitten olivat huomanneet sen ison egon aiemmin, kuin itse huomasin. Eihän sitä oltu sisäänratsastettukaan ostotilanteessa, eikä se oikein tiennyt mihin jalkansa laittaisi liikeradan ollessa suhteettoman suuret sen pieneen kroppaan nähden.

Copyright © 2018 Heidseck Sporthorses
Virtuaalihevonen ⋅ A SIM-game horse