© Van Uytert

Sirensong Vegas

KTK-II

❯   VH16-011-0052
❯   Hannover, ori
❯   Ruunikko, 166cm
❯   Syntynyt 01.12.2015, 8-vuotias
❯   Kouluratsastus, Grand Prix
❯   Kasvattaja Las Vegas
❯   Omistaja maura (VRL-04116), Heidseck Sporthorses

❯   Jälkeläisiä 3 kpl
❯   Porrastetuissa tasolla 11/10

Ensimmäinen Vegasilainen. En voinut olla enempää innoissani nähdessäni, että Vegasilainen hannoverori olisi myynnissä. Olin aina haaveillut Vegasilaisesta talliimme - olihan Las Vegas nyt virtuaalimaailman.... noh, Las Vegas. Nätti naama ja mieletön suku.. Oikeasti, tarvitseeko tätä ostosta edes perustella?!

Luonnekuvaus

Siren on se tallipihan unelmien poikamies, jolla on ruusu joka tammalle, ettei yksikään jäisi ilman hänen erinomaisuuttaan. Vähän turhankin paljon tammojen perään huuteleva hannoverori on pörheä, isoegoinen kaveri, välillä turhankin varma itsestään ja tekemisestään. Toisaalta, samantyyppisellä ylitsevuotavalla itsevarmuudella ja uskolla omaan tekemiseen on lähetetty ihmisiä kuuhun, joten…

Myönnettäköön, Sirenillä on hieman aihettakin pöyhkeyteen ja elosteluun. Gran Prix -tasoinen kouluori suorittaa tasaisen erinomaisesti (ei varmasti, nimenomaan erinomaisesti) kaikki piffit, paffit sekä itse keksimänsä soidintanssit. Ryhdikäs, näyttäväliikkeinen ruunikko kantaa itsensä moitteetta, on helppo koota ja sen askeleitä voi pidentää, lyhentää ja muutenkin hioa suorastaan naurettavuuksiin asti. Sitten se mutta; kaikesta osaamisestaan, eteenpäinpyrkimyksestään ja työmotivaatiostaan huolimatta Siren on uskomattoman kranttu ratsastajiensa suhteen, eikä orin valikoinnin perustana taida olla mitään muuta syytä kuin yleinen fiilis. Joltakin ratsastajalta ruunikko sietää virheitä, toisten kanssa herra ei ota askeltakaan, vaikka selässä istuisi pehmeästi, eleettömästi, täydellisesti ratsastava ihmeyksilö. Siren ei jätä epäselväksi, pitääkö ratsastajastaan vai ei.
Töitä tehdessään Siren ei onneksi keskity alleviivaamaan erinomaisuuttaan viehkommalle sukupuolelle. Alku- ja loppukäyntien tai rentojen humputtelupätkien aikana herra kyllä ehtii kailottaa upeuttaan ja vaihtaa pitkän, rennon käynnin korkean koreaksi flirttiraviksi. Soidinmenoihin ryhtynyt Siren muuttuu ärsyttäväksi putkiaivoksi, joka ei kuule eikä näe muuta kuin sen hetkisen valloituksensa. Tämä on ihan hirveän kätevää (not) tallilla, jossa kasvatetaan hevosia ja siitä johtuen niitä tammojakin on. Sirenin kanssa pitäisi saada olla kaikessa rauhassa verryttelykuplassa ennen kuin yksikään tamma edes vilahtaa herran silmänurkassa. Jos työt eivät ole ehtineet alkaa, ne eivät voi keskeytyäkään, ja kyllähän nyt riiaaminen menee aloittamattomien treenien edelle tee Temppari-Siren.
Vähän vakavammin; pyydä orilta koko ajan vähän jotain, niin kaikki on hyvin. Vaatia ei tarvitse, Siren kyllä noudattaa pieniä sieviä pyyntöjä enemmän kuin mielellään kokiessaan sinut arvoisekseen yhteistyökumppaniksi.

Tallikäytökseltään hannoverin soisi olevan… Ei, ei käytöksessä kamalasti vikaa ole, mutta se melu! Se järkyttävä hirnunta ja hörinä, jonka Siren saa aikaiseksi tamman nähdessään! Ihan kuin herra ei tähän ikään mennessä olisi oppinut, ettei jokainen vastaan kävelevä räpsyripsi ole hänen morsiamensa tai edes salarakkaansa. Naistennaurattaja on kuitenkin naistennaurattaja, joten ohi menevän neidon perään huudetaan niin maan hirveästi. Mikäli tamma on pidemmän aikaa näkökentässä, Siren aloittaa soidinmenonsa, steppailee, tanssii, hyörii ja pyörii, on kuin mikäkin latinorakastaja uusinta valloitustaan kellistäjämässä.
Siren osaa kyllä käyttäytyä, kengitykset sujuvat siinä missä klippaukset, loimitukset tai harjan letittäminen kisakuntoon. Herra ei erityisemmin suihkepullojen äänestä tai pinteleiden käärimisestä välitä, eikä kyllä raspauksista tai madotuksista, mutta Siren ei onneksi koe tarvetta kiukutella näiden asioiden vuoksi. Loppupeleissä putkiaivoinen Romeomme on hyvin helppo käsitellä. Kunhan Siren ei aloita omaa henkilökohtaista Temptation Heidseckiään ei ruunikko ole sen kummempi taluttaa kuin muutkaan fiksut hevoset. Orin askel on aika pitkä ja reipas, eikä se välitä hidastellen kävelevästä hoitajasta. Tammat aiheuttavat edelleen ne isoimmat ongelmat. Hirmu miellyttävää niin kotona kuin kisoissa – etenkin kisoissa ja muissa vieraissa paikoissa!

Niihin vieraisiin paikkoihin pääseminen ei kuitenkaan ole temppu eikä mikään, lastaustilanteet sujuvat rutiininomaisella helppoudella eikä Siren stressaa matkustamista. Kannattaa kuitenkin miettiä kahdesti, pakkaako herraa samaan rekkaan tammojen kanssa; väliaidat ja orilevyt eivät paljoa soidinmenoja hidasta, kun Siren tietää neitokaisen olevan niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin tuskastuttavan lähellä! Joskus tekisi mieli laittaa Sirenille säkki päähän. Se saattaisi säästää kisahoitajaraasun hermoja Sirenin hilluessa ihan omissa sfääreissään kaiken sen tammakauneuden edessä. Pidämme orin suosiolla vähän syrjemmässä… kaikesta; kaikkein helpointa niin hoitajalle kuin ratsastajalle, jonka pitäisi saada Don Juan taiottua työmoodiin.

Esille kaivettu työmoodi, uskomaton suoritusvarmuus ja valovoimainen karisma – niistä aineksista on yksi tallimme hienoimmista kilparatsuista tehty.

Sirenin luonteesta suuri kiitos Lissu T.

       
© Van Uytert

i. Huntsong Vegas
hann, rt, 163cm
KRJ-I, KTK-I
ii. Shangai Song AIR
hann, m, 170cm
KRJ-I
iii. VIR MVA Ch Routzell 99
hann, rn, 170cm
KRJ-I
iie. R.M. Suprelle
hann, rn, 167cm
KRJ-III
ie.KWB Foxtrot
hann, prt 159m
KRJ-I
iei. Ch Akkord's Farant
hann, 161cm
KTK-I, ERJ-II
iee. KWB Tango
hann, trn, 165cm
KTK-II, KRJ-II, YLA2
e. KWB Photomania
hann, 168cm
ei. Ch E Hazzi
hann, tprn, 165cm
KTK-II, KRJ-II
eii. Tannenhof
hann, mrn
eie. F Dazaarna
hann, mksrt
ee. KWB Photogenic
hann, trn, 161cm
KTK-III
eei. HT Charisma
hann, prn, 168cm
KRJ-I
eee. E Sarino
hann, m, 157cm
KTK-III

Jälkeläiset

11.12.2019 hann-o. Heidseck Serpico e. Upper Atmosphere VRL-043742 ei saavutuksia
11.10.2019 fwb-t. Meghaera Ruby e. Mesmerize F VRL-05772 ei saavutuksia
30.03.2019 hann-o. Heidseck Spectacular e. Heidseck Alsace VRL-00096 ei saavutuksia

Porrastetut kilpailut

❯   Tasolla 11/10
❯   Kuuliaisuus ja luonne: 3236.47p.
❯   Tahti ja irtonaisuus: 3600.47p.
❯   KRJ: 6836.94p.

Näyttelymenestys

Näyttelyjaos
❯  18.11.2018 ⋅ Heidseck Sporthorses ⋅ irtoSERT ⋅ (tuom. Jannica)

Cup-sijoitukset

❯   30.06.2018 - KRJ Cup - Kilpailukeskus Stewart - Int I - 1/76
❯   31.10.2018 - KRJ Cup - Kaihovaara - PSG - 8/91

Mainittavia saavutuksia

❯   Kantakirjattu hevoskantakirjaan II-palkinnolla, 73 p. (12/2018)


© Van Uytert

Päiväkirja

Copyright © 2018 Heidseck Sporthorses
Virtuaalihevonen ⋅ A SIM-game horse