© Van Uytert

Sirensong Vegas

KRJ-I, KTK-II

❯   VH16-011-0052
❯   Hannover, ori
❯   Ruunikko, 166cm
❯   Syntynyt 01.12.2015, 8-vuotias
❯   Kouluratsastus, Grand Prix
❯   Kasvattaja Las Vegas
❯   Omistaja maura (VRL-04116), Heidseck Sporthorses

❯   Porrastetuissa tasolla 11/10

Ensimmäinen Vegasilainen. En voinut olla enempää innoissani nähdessäni, että Vegasilainen hannoverori olisi myynnissä. Olin aina haaveillut Vegasilaisesta talliimme - olihan Las Vegas nyt virtuaalimaailman.... noh, Las Vegas. Nätti naama ja mieletön suku.. Oikeasti, tarvitseeko tätä ostosta edes perustella?!

Luonnekuvaus

Siren on se tallipihan unelmien poikamies, jolla on ruusu joka tammalle, ettei yksikään jäisi ilman hänen erinomaisuuttaan. Vähän turhankin paljon tammojen perään huuteleva hannoverori on pörheä, isoegoinen kaveri, välillä turhankin varma itsestään ja tekemisestään. Toisaalta, samantyyppisellä ylitsevuotavalla itsevarmuudella ja uskolla omaan tekemiseen on lähetetty ihmisiä kuuhun, joten…

Myönnettäköön, Sirenillä on hieman aihettakin pöyhkeyteen ja elosteluun. Gran Prix -tasoinen kouluori suorittaa tasaisen erinomaisesti (ei varmasti, nimenomaan erinomaisesti) kaikki piffit, paffit sekä itse keksimänsä soidintanssit. Ryhdikäs, näyttäväliikkeinen ruunikko kantaa itsensä moitteetta, on helppo koota ja sen askeleitä voi pidentää, lyhentää ja muutenkin hioa suorastaan naurettavuuksiin asti. Sitten se mutta; kaikesta osaamisestaan, eteenpäinpyrkimyksestään ja työmotivaatiostaan huolimatta Siren on uskomattoman kranttu ratsastajiensa suhteen, eikä orin valikoinnin perustana taida olla mitään muuta syytä kuin yleinen fiilis. Joltakin ratsastajalta ruunikko sietää virheitä, toisten kanssa herra ei ota askeltakaan, vaikka selässä istuisi pehmeästi, eleettömästi, täydellisesti ratsastava ihmeyksilö. Siren ei jätä epäselväksi, pitääkö ratsastajastaan vai ei.
Töitä tehdessään Siren ei onneksi keskity alleviivaamaan erinomaisuuttaan viehkommalle sukupuolelle. Alku- ja loppukäyntien tai rentojen humputtelupätkien aikana herra kyllä ehtii kailottaa upeuttaan ja vaihtaa pitkän, rennon käynnin korkean koreaksi flirttiraviksi. Soidinmenoihin ryhtynyt Siren muuttuu ärsyttäväksi putkiaivoksi, joka ei kuule eikä näe muuta kuin sen hetkisen valloituksensa. Tämä on ihan hirveän kätevää (not) tallilla, jossa kasvatetaan hevosia ja siitä johtuen niitä tammojakin on. Sirenin kanssa pitäisi saada olla kaikessa rauhassa verryttelykuplassa ennen kuin yksikään tamma edes vilahtaa herran silmänurkassa. Jos työt eivät ole ehtineet alkaa, ne eivät voi keskeytyäkään, ja kyllähän nyt riiaaminen menee aloittamattomien treenien edelle tee Temppari-Siren.
Vähän vakavammin; pyydä orilta koko ajan vähän jotain, niin kaikki on hyvin. Vaatia ei tarvitse, Siren kyllä noudattaa pieniä sieviä pyyntöjä enemmän kuin mielellään kokiessaan sinut arvoisekseen yhteistyökumppaniksi.

Tallikäytökseltään hannoverin soisi olevan… Ei, ei käytöksessä kamalasti vikaa ole, mutta se melu! Se järkyttävä hirnunta ja hörinä, jonka Siren saa aikaiseksi tamman nähdessään! Ihan kuin herra ei tähän ikään mennessä olisi oppinut, ettei jokainen vastaan kävelevä räpsyripsi ole hänen morsiamensa tai edes salarakkaansa. Naistennaurattaja on kuitenkin naistennaurattaja, joten ohi menevän neidon perään huudetaan niin maan hirveästi. Mikäli tamma on pidemmän aikaa näkökentässä, Siren aloittaa soidinmenonsa, steppailee, tanssii, hyörii ja pyörii, on kuin mikäkin latinorakastaja uusinta valloitustaan kellistäjämässä.
Siren osaa kyllä käyttäytyä, kengitykset sujuvat siinä missä klippaukset, loimitukset tai harjan letittäminen kisakuntoon. Herra ei erityisemmin suihkepullojen äänestä tai pinteleiden käärimisestä välitä, eikä kyllä raspauksista tai madotuksista, mutta Siren ei onneksi koe tarvetta kiukutella näiden asioiden vuoksi. Loppupeleissä putkiaivoinen Romeomme on hyvin helppo käsitellä. Kunhan Siren ei aloita omaa henkilökohtaista Temptation Heidseckiään ei ruunikko ole sen kummempi taluttaa kuin muutkaan fiksut hevoset. Orin askel on aika pitkä ja reipas, eikä se välitä hidastellen kävelevästä hoitajasta. Tammat aiheuttavat edelleen ne isoimmat ongelmat. Hirmu miellyttävää niin kotona kuin kisoissa – etenkin kisoissa ja muissa vieraissa paikoissa!

Niihin vieraisiin paikkoihin pääseminen ei kuitenkaan ole temppu eikä mikään, lastaustilanteet sujuvat rutiininomaisella helppoudella eikä Siren stressaa matkustamista. Kannattaa kuitenkin miettiä kahdesti, pakkaako herraa samaan rekkaan tammojen kanssa; väliaidat ja orilevyt eivät paljoa soidinmenoja hidasta, kun Siren tietää neitokaisen olevan niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin tuskastuttavan lähellä! Joskus tekisi mieli laittaa Sirenille säkki päähän. Se saattaisi säästää kisahoitajaraasun hermoja Sirenin hilluessa ihan omissa sfääreissään kaiken sen tammakauneuden edessä. Pidämme orin suosiolla vähän syrjemmässä… kaikesta; kaikkein helpointa niin hoitajalle kuin ratsastajalle, jonka pitäisi saada Don Juan taiottua työmoodiin.

Esille kaivettu työmoodi, uskomaton suoritusvarmuus ja valovoimainen karisma – niistä aineksista on yksi tallimme hienoimmista kilparatsuista tehty.

Sirenin luonteesta suuri kiitos Lissu T.

           
© Van Uytert

i. Huntsong Vegas
hann, rt, 163cm
KRJ-I, KTK-I
ii. Shangai Song AIR
hann, m, 170cm
KRJ-I
iii. VIR MVA Ch Routzell 99
hann, rn, 170cm
KRJ-I
iie. R.M. Suprelle
hann, rn, 167cm
KRJ-III
ie.KWB Foxtrot
hann, prt 159m
KRJ-I
iei. Ch Akkord's Farant
hann, 161cm
KTK-I, ERJ-II
iee. KWB Tango
hann, trn, 165cm
KTK-II, KRJ-II, YLA2
e. KWB Photomania
hann, 168cm
ei. Ch E Hazzi
hann, tprn, 165cm
KTK-II, KRJ-II
eii. Tannenhof
hann, mrn
eie. F Dazaarna
hann, mksrt
ee. KWB Photogenic
hann, trn, 161cm
KTK-III
eei. HT Charisma
hann, prn, 168cm
KRJ-I
eee. E Sarino
hann, m, 157cm
KTK-III

Jälkeläiset

25.03.2022 hann-t. Isthar Sweet Lovin e. Rouge J'adore VRL-00727
11.12.2019 hann-o. Heidseck Serpico e. Upper Atmosphere VRL-043742 KTK-II
11.10.2019 fwb-t. Meghaera Ruby e. Mesmerize F VRL-05772 KTK-III
30.03.2019 hann-o. Heidseck Spectacular e. Heidseck Alsace VRL-00096 KTK-II

Porrastetut kilpailut

❯   Tasolla 11/10
❯   Kuuliaisuus ja luonne: 3236.47p.
❯   Tahti ja irtonaisuus: 3600.47p.
❯   KRJ: 6836.94p.

Näyttelymenestys

Näyttelyjaos
❯  18.11.2018 ⋅ Heidseck Sporthorses ⋅ irtoSERT ⋅ (tuom. Jannica)

Cup-sijoitukset

❯   30.06.2018 - KRJ Cup - Kilpailukeskus Stewart - Int I - 1/76
❯   31.10.2018 - KRJ Cup - Kaihovaara - PSG - 8/91
❯   31.03.2022 - KRJ Cup - Kastehelmen Talli - Int II - 3/91
❯   31.03.2022 - KRJ Cup - Kastehelmen Talli - GP - 5/71
❯   30.04.2022 - KRJ Cup - Stall Sjöholma - Int II - 3/59
❯  30.11.2022 - KRJ Cup - Kaihovaara - Int II - 4/76
❯   31.12.2022 - KRJ Cup - Heidseck Sporthorses - GP - 3/76
❯   31.03.2023 - KRJ Cup - Villa Backa - GP - 6/65

Saavutukset

❯   Kantakirjattu hevoskantakirjaan II-palkinnolla, 73 p. (12/2018)
❯   Palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa I-palkinnolla, 105p. (05/2023)

Päiväkirja

17.04.2023, kirjoittanut omistaja
Jokaisena keväänä olen tykännyt järjestää kotona rataharjoitukset ennen kisakauden alkua. Pitkän hallikauden jälkeen hevoset ovat aina vähän ihmeissään takaisin ulos siirtyessä ja ulkona kouluaidat nähdessään, ja erityisesti nuoriso-osastolle se on hyvää harjoitusta ennen kuin lähdetään vieraisiin paikkoihin kisoihin. Rataharjoitukset järjestetään aina vastaamaan mahdollisimman paljon oikeaa kilpailutilannetta, eli laitetaan kukat kouluaitojen viereen ja musiikit soimaan. Lähtökohtaisesti tapahtuma on ollut vain omille hevosillemme, sillä tallista löytyy sen verran hevosia, että tuomarin päivä saadaan jo niillä täyteen. Välillä mukaan on toki tullut joku valmennettava tai naapuri hakemaan rutiinia, mutta tällä kertaa koko päivä oli varattu Heidseckin hevosille. Ja koska ketään vieraita ei tänään ollut tulossa, oli aikaa ottaa mukaan myös hieman vanhempia hevosia tuomaan tasapainoa nuorisojengin joukkoon.

Päivän ensimmäinen ratsu sai olla tänään Siren. Koska ori täytyisi vielä valmistella laatuarvosteluja varten, täytyy sillä pitää sopivaa ratarutiinia ja kuntotasoa yllä. Se on ollut viimeaikoina ihan mukava ja hyväntuulinen ratsastaa - ei tosin vielä niin leppoisa, että uskaltaisin antaa jonkun muun kokeilla sitä. Sitä on muutaman kerran joku käynyt testaamassa, ja vaikka kaikki on päällisin puolin näyttänyt hyvinkin sujuvalta, ei Siren jostain syystä ole tykännyt muista ratsastajista. En todellakaan tiedä miksi se kestää minut, minun virheet ja jopa ajoittaisen pienen kovuuden, kun sitä on mm. herkkien hevosten kanssa hyvin toimeen tuleva ratsuttajani kokeillut.

No jokatapauksessa, tänään ratsastettavana ohjelmana olisi Grand Prix Special. Sitä tulee huomattavasti vähemmän esitettyä ja ehkä sitä myötä treenattua kuin normaalia GP:tä, joten olisiko parempaa tilaisuutta taas läpiratsastaa ohjelma, kun tuomarin silmien alla. Onneksi olin itse tehnyt lähtölistat, joten valmistautuvina ratsukkoina ei ollut yhtään tammaa, ja näin ollen kevään ensimmäisissä ulkokinkereissä sain orin täyden keskittymisen itseeni. Alkutervehdys sujui hyvin, samoin ensimmäinen lisäys. Sulkutaivutus oli hyvin etenevä, mutta olisin kaivannut itse hiukan enemmän taipumista orin runkoon. Seuraava lisäys oli vähän villihkö, mutta sulkutaivutus oikealle oli jo parempi, kuin edellinen. Seuraavan lisäyksen ratsastin hieman varovaisemmin, ja se oli ehkä vähän vaisu, mutta ei onneksi enää villi. Käyntiosuudella Siren hieman pälyili ympärilleen, mutta piaffeen siirryttäessä se alkoi taas hyvin keskittyä. Siirtymiset piaffen ja passagen väliltä oli keskiverrot, ei ehkä ihan niin tarkat, kuin olisin toivonut. Laukkaohjelma alkoi ihan kivasti, mutta joka toisen vaihtoihin tuli harmittava stiplu oman apuvirheen vuoksi. Piruetti vasemmalle oli ihan ok, sitä seuraavat jokaisen askeleen vaihdot suorat. Tai ainakin siltä ne tuntui. Piruetti oikealle vähän levähti, mutta varmaan tuntui pahemmalta, kuin miltä näytti. Vielä viimeinen lisäys, jonka jälkeen lopun passage-piaffe-passage linja. Yritin ratsastaa vielä viimeisetkin siirtymiset ihan ekstra-tarkasti, ja ne oli jo paremmat, kuin aiemmat. Siren ansaitsi runsaat taputukset, ja vaihdettiin vielä tuomarin kanssa pari sanaa. Oltiin samaa mieltä siitä, että ihan pientä tarkkuutta lisää, jolloin prosentit on mahdollista nousta hieman korkeammalle. Nyt tällä suorituksella ja noilla virheillä meidät palkittiin 68,6%, johon olin ihan tyytyväinen.


20.10.2022, kirjoittanut omistaja
Saksan syksy oli jo tovin tarjoillut parastaan. Koko alkusyksy on ollut lämmin ja kuiva, ja ruska alkoi olla kauneimmillaan. Olinkin pyrkinyt ottamaan ilon irti ulkokeleistä niin kauan kuin se vain olisi mahdollista - kohta kuitenkin alkaisi pitkä ja pimeä hallikausi, jolloin maneesin seiniä saisi tuijotella enemmän kuin tarpeeksi. Siksipä hevoset oli päässeet urakalla sekä maastoilemaan, että treenaamaan kentällä - ja täytyy myöntää, että itse kukin on tuntunut nauttivan siitä.

Päivän ensimmäiseksi ratsuksi oli valikoitunut Siren. Välillä hieman liiankin orimaisten piirteidensä vuoksi se saa lähes poikkeuksetta olla aamun ensimmäinen ratsu – ihan vain siksi, että siihen aikaan ei yleensä ole ketään muita lähettyvillä. Ja tänäänkin se pääsisi töihin jo ennen kello seitsemää. Vaikka aamu oli vielä hieman hämärä ja aurinko oli nousemassa vasta reilu tunnin kuluttua, päätin silti aloittaa päivän kentältä. Napsautin kentän kirkkaan valot päälle ja kävelin muutaman kierroksen maasta käsin alkukäyntejä. Ilma oli tyyni, päivästä oli tulossa lämmin aurinkoinen syyspäivä, eikä mistään kuulunut pientäkään ääntä.

En tiedä oliko Sireninkin silmissä vielä hieman unihiekkaa, mutta ori oli jotenkin epänormaalin seesteisellä tuulella. Se vastasi heti apuihin, keskittyi täysillä eikä pälyillyt yhtään ympärilleen etsien naisseuraa. Aloitin treenin verryttelemällä ravissa rennossa matalassa muodossa tehden erilaisia kaarevia teitä, pohkeenväistöjä sekä avo- ja sulkutaivutuksia. Nopeasti siirryin laukkatyöskentelyyn, ja laukassa hain samaa rentoa tunnelmaa, kuin ravissakin. En voinut kuin pyöritellä päätäni Sirenin keskittyessä töihin täysillä – olisipa orin kanssa aina näin helppoa. Täytyy myöntää, että useasti orin ruunaaminen oli käynyt mielessä. Halusin uskoa siihen, että sen keskittymiskyky paranisi hormonitasojen laskeutuessa. Kuitenkin orilla olisi vielä siitosarvoakin sen näyttöjen vuoksi… Toisaalta – voisihan siitä ottaa muutamat pakasteet talteen?

Verryttelyn jälkeen aloin kokoamaan Sireniä ensin käynnissä, hakien muutamia half-step askelia. Siitä sitten jatkettiin puhtaaseen piaffeen, jota ori askelsi rennosti. Keskityin hiomaan tänään siirtymisiä piaffe-passage välillä. Tein muutaman askeleen piaffea, josta otin ulos passageen. Sirenillä on välillä hieman tapana hypähtää passageen, jolloin siirtymisistä seuraa radalla huonot numerot. Tänään erityisessä syynissä oli myös ne kaksi askelta piaffen ja passagen välissä. Kerrankin Siren malttoi keskittyä treeniin, ja muutaman toiston jälkeen saatiin onnistuneet siirtymiset piaffesta ulos passageen. Eihän ne vielä priimat ole – ja tuskin radalla tulevat hetkeen olemaankaan, mutta alku se on sekin.

Koska Siren keskittyi alusta asti aivan täydellisesti eikä sen kanssa tullut suurempia kommervenkkejä, päätin lopettaa treenin lyhyeen ja palkita orin maastokävelyllä. Loppukäynnit sujuivat myös rennossa meiningissä – aurinko alkoi nousta ja lämmittää. Täytyy myöntää, että olin jo hetken huolissani Sirenin hieman liian hyvästä käytöksestä, mutta takaisin pihaan päästessä törmättiin tallityöntekijään tamma kädessään. Ja siitäkös riemu repesi. Sirenillä siis. Ja omat huolet kaikkosi.

Copyright © 2018 Heidseck Sporthorses
Virtuaalihevonen ⋅ A SIM-game horse