Terra Encantada Wolf

ruunikko Aa Ee suomalainen puoliveritamma, 160 cm
syntynyt 13.08.2016 Suomessa, 15-vuotias
VH16-031-0743

kasvattanut Hukkapuro
omistaa Juulia, VRL-12454

ko  :  vaativa A

VSN Ridden Champion, PSB-II

Terra on eloisa ja utelias tamma, joka haluaisi aina puuhata ihmisten tai muiden hevosten kanssa kaikenlaista kivaa. Loimituskaudella sitä ei voi tarhata muiden kanssa, sillä se nyplää ja hajottaa tarhakavereidensa loimet tuhannen säpäleiksi. Hoitamisen aikana Terra mieluusti mutustelisi riimunnarua, harjaa tai mitä tahansa muuta lähellä olevaa. Ratsain se on hyvin kevyesti liikkuva ja herkkä. Terra vaatii jatkuvasti uutta tekemistä pysyäkseen keskittyneenä työntekoon. Aivan kirkkaimmalle huipulle sen kapasiteetti ja kokoamiskyky eivät ole riittäneet, mutta sen minkä se taidoissaan häviää muille, se korvaa korkealla työmoraalilla.


Kuvat © Fee Fotografie

i. DD's Vazhi Mt'Vare ox ii. Fir'aun Rabah Nur ox iii. Liajl Dahab al Rayad ox
iie. Marwaanah al Rayad ox
ie. Sabriyya al Najya ox iei. Cairo al Rayad ox
iee. Shahirah Fajr LIA ox
KRJ-III, YLA2
e. Wolf's Scaredy Cat ei. Black Jaguar HRW
KRJ-II
eii. Black Panther W
YLA3
eie. Xsiara VR
ee. Shadow's Dauntless
KRJ-I, YLA2
eei. Adoro's Jaylove
YLA2
eee. Shadow's Linia Falista
KRJ-II, YLA3


Muut sukulaiset ▼

isälinja: (6) DD's Vazhi Mt'Vare ox - Fir'aun Rabah Nur ox - Liajl Dahab al Rayad ox - Emir Shahin al Rayad ox - Aamir Badiyyah al Rayad ox - Amir Shael al Baheryn ox
emälinja: (7) Wolf's Scaredy Cat - Shadow-s Dauntless - Shadow's Linia Falista - KWB Rubinelle - Geneva F - Gemini F - Gaudiana

t. Varismäen Bondi Beach KV-I

★ 20.05.2023    i. Roscoe Breakfast Burrito   


o. Varismäen Petit Prince KV-I*

★ 01.10.2023    i. Varismäen Earl Grey   


t. Varsan Nimi

★ 00.00.0000    i. Isän Nimi   Kilpailustatistiikka ▼

Terra on kilpaillut porrastetuissa kouluratsastuksessa tasolle 7/6.

25.11.2022 Ridden Champion (pt. Sirpa)
25.01.2023 Ridden Reserve Champion (pt. Spookiness)
15.02.2023 Ridden Reserve Champion (pt. Launi)
26.03.2023 Overall Champion (pt. Spookiness)

23.10.2022    päiväkirjamerkintä    ✎ omistaja

Alkuvuodesta kilpailuissa bongattu Terra saapui viimein monen ostotarjouksen jälkeen Varismäkeen. Tamman omistajat eivät ensin olleet halukkaita myymään tammaa, mutta viimeinkin kisakauden päätyttyä myynnistä päästiin sopuun. Terran suvussa minua ihastutti korkea täysiveriprosentti Terran isän ollesa puhdasrotuinen arabi. Tiesin, että tamman suku olisi oiva lisä hevoskasvatukseen. Lokakuun loppupuolella Terra sitten saapui kotiin. Kuljetusfirma kuljetti sen toiselta puolelta Suomea kotipihaamme heti aamutuimaan. Rekasta ulos asteli villaloimeen puettu pieni ruunikko tamma, joka näytti pienemmältä kuin muistin. Sen eloisat silmät tarkastelivat ympäristöä, mutta sen koko olemus pysyi rauhallisena. Kiitin kuljetusfirman kuljettajaa tämän ojentaessa minulle Terran riimunnarun. Silitin tammaa varovasti otsasta pienen tähdenaiheen kohdalta ja jäimme katselemaan, kun hevoskuljetusrekka kääntyi parkkipaikalla jatkaen matkaansa eteenpäin kohti Eurooppaa.


25.11.2022    päiväkirjamerkintä    ✎ omistaja

Merri Groupin näyttelyihin Lohjalle lähdettiin useamman hevosen voimin. Mukaan pääsi myös pikkuruinen Terra, jonka halusin käyttää näyttelyissä arvioitavana ennen jalostuskäyttöä. Kokeneena konkarina Terra osasi käyttäytyä vieraassakin paikassa todella nätisti. Terran olin ilmoittanut ratsastusluokkaan, sillä ajattelin sen häviävän siron rakenteensa kanssa luokassa, jossa arvioitaisiin pelkästään rakennetta. Eihän Terra miltään kouluratsulta näyttänyt, vaikka se olikin muuten ihan täys kymppi. Omalla vuorollaan Terra liikkui todella hienosti ja tuomari huokaisi ääneen ihastuksesta todetessaan, että tässäpä vasta onkin kauniisti liikkuva tamma. Terra sai askellajeistaan ja ratsastettavuudestaan pelkkiä kehuja ja hyvä niin, olihan tuntuma selkäänkin sellainen, että minun omistuksessani Terra ei ollut koskaan liikkunut yhtä hyvin. Terra meni ja yllätti kaikki voittamalla luokkansa ja jättäen taakseen useamman hienoakin hienomman kouluhevosen. Kotiin päästiin lähtemään valtavan ruusukkeen ja Ridden Champion -arvonimen kanssa. Kyllä näillä meriiteillä jo kehtasi alkaa sitä jalostuskäyttöäkin suunnittelemaan.

Varismäki on virtuaalitalli ja jokainen tallissa asuva hevonen on virtuaalihevonen
© Varismäki, ulkoasun kuvat © Roshoeve, VRL-01811, W (VRL-00121)