© FeeFotografie

Dynamics Dianna

❯   VH22-011-0098
❯   Hannover, tamma
❯   Tummanruunikko, 169cm
❯   Syntynyt 27.02.2022, 8-vuotias
❯   Kouluratsastus, Grand Prix
❯   Kasvattaja Dynamic Dressage, Yhdysvallat
❯   Omistaja maura (VRL-04116), Heidseck Sporthorses

❯   Jälkeläisiä 0 kpl
❯  KRJ:n porrastetuissa tasolla 10/10

On varmaan jonkinlaista hulluutta lähteä hevoskaupoille valtameren toiselle puolelle, kun omakin manner on täynnä laadukkaita suoritushevosia. Nykyajan nettishoppailu vaan tuntuu mahdollistavan kaiken - välillä vähän liiankin helposti. Nettishoppailun tuotos oli nimittäin myös Dianna, Heidseckin vahvistus Floridasta.

Tällä kertaa siis lähdettiin kirjaimellisesti merta edemmäs kalaan. Mutta kaikkeahan sitä on kokeiltava. Täytyy kyllä myöntää, että ostin varsan myös osittain tietämättä, missä se sijaitsee.... Sen vanhemmat vaan olivat niin kivat.

Onneksi saatiin Dynamicin loistavan porukan kanssa sovittua hyvä diili, ja Dianna sai jäädä asumaan heidän tiloilleen Floridan auringon alle. Kolmevuotiaana tamma lennätettiin kotiin Saksaan, jossa lentokoneesta astelikin kaunis tummanruunikko tamma.

Luonnekuvaus

Jokaisessa hevoslaumassa pitää olla yksi tamma, joka on se niinkutsuttu "hyvä jätkä." Dianna on juuri sellainen. Rennon rempseä suoraviivainen kaveri, joka ei turhaa kanaile tai nirppaile. Se ei pelkää mitään eikä hätkähdä isommistakaan yllätyksistä.

Dianna on hoitaessa sellainen kaikki käy - tyyppi. Oli kyse sitten tavallisesta harjaamisesta, pesusta, klippauksesta tai kengityksestä, luonnistuu sen kanssa kaikki ongelmitta. Sitä ei tarvitse rauhoittaa pitkäänkään kestäviin toimenpiteisiin, vaan tamma nuokkuu tyytyväisenä käytävällä. Välillä se tosin on hieman varomaton, joten erityisesti omien varpaiden kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei ne liiskaudu tamman kavion alle. Ei se tahallaan kenenkään päälle jyrää - jos vain jalkasi sattuu olemaan reitillä saattaa se jäädä alle... Taluttaessa Dianna on reipas, mutta pysyy hyvin hallinnassa myös pelkällä riimulla ja narulla ilman ketjua tai kuolaimia.

Dianna on rehti ratsastaa, eikä kyttäile tai pelleile. Sillä on hyvä oma moottori, eikä sen kanssa tarvitse liiemmin keskustella siitä, menevätkö avut tänään läpi vai eivät. Välillä se tosin meinaa jäädä vähän raskaaksi kädelle, ja mikäli siinä tilanteessa tamman antaa jäädä nojaamaan on varma, että saat kannatella sen päätä loppupäivän. Tamman vahvuus on ehdottomasti laukkatyöskentelyssä. Sillä on hieno kokoamiskyky, ja se istuu piruetteihin kauniisti. Myös vaihdot ovat isot ja symmetriset, ja tamma tekisikin varmasti laukanvaihtoja vaikka kokoajan, jos siltä kysyttäisiin. Dianna myös rakastaa erilaisia puomi- ja kavalettiharjoituksia. Eihän se niissä kovin hyvä ole, mutta kuvittelee lienee itse olevansa sukua itse Miltonille.

Dianna on täysin maastovarma sekä kotona että kisoissa, ja sen kanssa voikin laukata vaikka pitkin ohjin pellonreunassa tai samoilla pitkin kisapaikkojen ympäristöä. Se ei hätkähdä isompaakaan kisapaikkaa, eikä jännity suuristakaan ihmislaumoista. Dianna tulee hyvin toimeen vieraidenkin hevosten kanssa, joten sen on helppo kotiutua kisapaikoille tai vieraisiin talleihin.

       
© FeeFotografie

i. Donauwalzer
hann, trn, 173cm
KTK-II
ii. Donautello evm
hann, trn, 173cm
iii. Donautt evm
hann, m, 169cm
iie. Auriola evm
hann, rn, 165cm
ie. Lucinda BLC evm
hann, mrn, 163cm
iei. Lu Castro evm
hann, trn, 167cm
iee. Cindyane evm
hann, m, 160cm
e. Diabolita
hann, m, 170cm
ei. Diabolic evm
hann, m, 175
eii. Devil Duo evm
hann, m, 174cm
eie. Superwoman evm
hann, rn, 165cm
ee. Endura evm
hann, m, 165cm
eei. Endorro evm
hann, trn, 167cm
eee. Magistar evm
hann, mkm, 162

Jälkeläiset

00.00.0000 hann-o. varsa i. VRL-00000 meriittejä

Porrastetut kilpailut

Ominaisuuspisteet:
Kuuliaisuus ja luonne: 3342.6 p.
Tahti ja irtonaisuus: 3298.94 p.

❯   KRJ:n porrastetuissa tasolla 10/10 (6641.54 p.)

Näyttelymenestys

Virtuaaliset Show-näyttelyt

Parhaimmat sijoitukset

Cup-sijoitukset

❯   30.06.2023 - KRJ Cup - Gestüt Helmwald - Int II - 5/106

Mainittavia saavutuksia


© FeeFotografie

Päiväkirja

19.03.2022 - kirjoittanut omistaja
On varmaan jonkinlaista hulluutta lähteä hevoskaupoille valtameren toiselle puolelle, kun omakin manner on täynnä laadukkaita suoritushevosia. Nykyajan nettishoppailu vaan tuntuu mahdollistavan kaiken - välillä vähän liiankin helposti. Nettishoppailun tuotos oli nimittäin myös Dianna, Heidseckin vahvistus Floridasta. Ostoskoriin varsa kliksuteltiin ehkä hieman yllättäen. Olin aiemmin nähnyt samasta yhdistelmästä myynnissä olevan varsan, ja joku siinä teki jo silloin vaikutuksen. Varsa oltiin kuitenkin ehditty jo myydä toisaalle, joten Dynamicsin väen tarjotessa mahdollisuutta tilausvarsaan ehdotin uutta varsaa aiemmin huomaamastani yhdistelmästä.

Diabolita varsoikin kauniin tammavarsan. Oltiin jo aiemmin sovittu, että varsa voisi jäädä asustelemaan pariksi vuodeksi Floridaan, ennenkuin hakisin sen Saksaan. Samalla sain itselleni puhuttua hyvän syyn matkustaa kerran vuodessa Atlantin toiselle puolelle lomailemaan, ja samalla katsomaan mitä varsalle kuuluu. Kun Dianna kääntyi kolme, oli aika lennättää se Saksaan. Matka meni oikein hyvin, ja Saksassa lentokentällä koneesta astelikin oikein pirteä nuori kilpahevosen alku.


Valmennukset

13.09.2022 - valmentanut Nikki
Maura ja Dianna olivat kentällä verryttelemässä jo valmiiksi, kun saavuin Heidseckiin. Tamma kulki reippaasti eteenpäin, oli hyvällä tuntumalla ja kuunteli ratsastajaansa hyvin, joten perusasiat olivat selkeästi jo hallussa. Toisinaan sitä joutuu valmentamaan ratsukkoa, jolla ei ole yhteistä säveltä vielä.

Maura oli kertonut Diannan olevan rento tyyppi, joten otin ohjat heti saavuttuani kentän reunaan. Huomenien jälkeen Maura sai lähteä ratsastamaan Diannaa ravissa ja taivutella tammaa eri suuntiin ympyröillä, taivutuksilla ja pohkeenväistöillä. Tumma tamma vastasi hyvin apuihin ja suoritti toivotulla tavalla ottamatta liikaa stressiä asiasta - huolimaton se ei kuitenkaan ollut, vaan asetti jokaisen askeleensa harkiten. Dianna ei vaan näyttänyt jännittyvän laisinkaan, se luotti siihen että se osasi ja ratsastaja tiesi mitä teki.

Diannalla oli hyvät, reippaat mutta rennot askeleet, ja hyvä, pyörivä laukka, kun pyysin ratsukkoa toistamaan samoja tehtäviä laukassa. Laukassa Dianna meinasi hieman innostua, mutta ratsastaja piti hevosen hallussa ja tuntumalla, eikä se päässyt kuumenemaan liikaa. Muuten se toimi erinomaisesti laukassa, ja Maura kehuihin, että Dianna oli ehdottomasti parhaimmillaan laukkatyöskentelyssä. Ei ehkä olisi kannattanut, sillä se tarkoitti sitä, ettei ratsukko saisi tehdä mitään laukassa enää, hah.

Tähän väliin Maura ja Dianna saivat tehdä peruutus- ja käännösharjoituksia, kuten etu- ja takaosakäännöksiä, ja haastamisen nimissä he saivat tehdä harjoituksensa puomien sisällä. Tämäkään ei aiheuttanut harmaita hiuksia hevoselle, muutaman kerran puomi kolahti, mutta Dianna reagoi siihen tyynesti ja yritti yksinkertaisesti paremmin seuraavalla kerralla. Tammaa oli hyvin miellyttävä valmentaa ja varmasti miellyttävä ratsastaa, sillä se selkeästi pyrki vain miellyttämään.

Valmennuksen lopuksi ratsukko sai tehdä hieman lisää laukkaharjoituksia ihan vain onnistuneen fiiliksen vuoksi, ennen kuin ratsukko siirtyi uralle loppukäynteihin ja minä siivosin puomit pois.

Copyright © 2018 Heidseck Sporthorses
Virtuaalihevonen ⋅ A SIM-game horse