© Fee Fotografie

Darjeeling Rains PB

KRJ-I, KV-I

❯   VH21-011-0340
❯   Hannover, tamma
❯   Syntynyt 15,03.2015, 8-vuotias
❯   Ruunikko, 166cm
❯   Kouluratsastus, Grand Prix
❯   Kasvattaja Skurvash, Iso-Britannia
❯   Omistaja maura (VRL-04116), Heidseck Sporthorses

❯   Jälkeläisiä 1 kpl
❯  KRJ:n porrastetuissa tasolla 10/10

Olen aina salaa haaveillut Skurvashin kasvatista Heidseckiin. Tai ei kai se varsinaisesti salainen haave ollut. Tallista löytyy jo muutama hevonen, jossa on suvussa paljon Skurvashilaisia, mutta se The Skurvash - kasvatti vielä puuttui. En siis aikaillut hetkeäkään, kun näin myynnissä olevat kasvatit - Skurvashilainen oli saatava. Darjeeling Rainsissa on kaikki, mitä Skurvash kasvatissa olen aina olettanut olevan. Kilpahevosen luonne, näyttävä ulkonäkö, sekä tietenkin mieletön suorittajasuku.

Luonnekuvaus

Skurvash on tunnettu kilpahevoskasvattaja, eikä Darjeeling Rains PB ole pettänyt harteilleen laskettuja odotuksia. Ruunikosta kasvoi näyttävä, niin olemukseltaan kuin liikkeiltään, kapasiteetiltaan kuin persoonaltaan täysiverinen kilparatsu, jonka hermot lienevät teräksestä. Tämän tamman pää toimii tiukoissakin tilanteissa, se on pelottomuudessaan jo miltei tyhmänrohkea ja yleisön edessä Dana kykenee antamaan niin valkean joutsenen herkkyyden kuin mustan joutsenen vimman ja voiman. Se on itsevarma, hyvin luonteva esiintyjä, joka rakastaa parrasvaloja yhtä paljon kuin parrasvalot sitä. Suurikaan areena ei saa hannoveria jännittymään, ja se luovii läpi vilkkaimpienkin varikko- ja verryttelyalueiden kuin se piinkova ammattilainen, joka se onkin.

Dana oppii kaiken, niin hyvät kuin huonotkin asiat, hyvin nopeasti. Onneksi se on hyväluontoinen hevonen, mukautuva, nöyrä sekä yhteistyöhaluinen, joten epätoivotun käytöksen kitkeminenkin käy melko pienellä vaivalla. Olisi silti mukavaa, mikäli tamma ei oppisi avaamaan lukkoja ja hakoja, riisumaan omia sekä tarhakavereittensa (!!) loimia, poimimaan asioita ja heittämään niitä pirullisen hyvällä tähtäyksellä joko muita päin tai vaikkapa vesisaaviin. Olen nähnyt, kahvapallo lensi komeassa kaaressa tarhan vesiastiaan, ties mistä tämä moisen leikin keksi.
Satunnaisia käytöskorjauksia lukuun ottamatta arki Danan kanssa soljuu vaivatta eteenpäin. Tamma ei aiheuta hämminkiä tutuissa asioissa vaan käyttäytyy esimerkillisesti niin hoidettaessa kuin varustettaessa, kengitettäessä, raspattaessa ja niin edelleen. Talutettaessa ruunikko tottelee niin ääntä kuin kehonkieltä erittäin tarkasti, lastaaminen sujuu vaikka lähettämällä eikä matkanteko ainakaan stressaa tammaa. Ainoa huolemme on, että se oppii irrottamaan ensin heinäverkon ja sitten itsensä..

Kuten toiveissa olikin, tammasta kasvoi sukunsa asettamien suurten raamien veroinen kouluratsu. Erityisesti raviliikkeillään säväyttävä Dana liikkuu hyvässä ryhdissä ja tasapainossa erinomaisella eteenpäinpyrkimyksellä pitkin, väljin, suorin liikkein, joissa on tahtia, ilmavuutta, schwungia joka ikisen valmentajan ja koulutuomarin hyväksyvien nyökkäyksien saavuttamiseksi. Tamma on paitsi vakuuttava liikkuva, myös teknisesti vahva suorittaja; ruunikko ei haparoi laukanvaihdoissaan tai kadota tasapainoaan tai kokoamisastettaan piaffen aikana. Pehmeät, tarkat, sujuvat siirtymiset askellajien sekä tehtävien välillä, erinomainen keskittymiskyky ja kyky häivyttää turhanpäiväiset ulkoiset ärsykkeet mielestään. Keskittyessään työntekoon tamma myös keskittyy, eikä vain yritä.
Ratsastajan on kuitenkin oltava samalla tavalla pehmeä, tarkka ja keskittynyt kuin mitä Dana itse on. Aloittelijoiden kanssa tamma tuntuu lähinnä ärtyvän, se ei pidä puolivillaisesti valmistelluista liikkeistä tai ratsastajista, jotka vain matkustavat läpi kulmien ilman kääntävien apujen antamista. Muutenkin puolivillainen työskentely ärsyttää tammaa, samaten epäselvät tai keskenään ristiriitaiset avut. Turhan voimakkaasti eteen ratsastaminen saa hannoverin liioittelemaan silkkaa ärsyyntymistään ennen tyytymättömyytensä ilmaisua, ja esimerkiksi huonosti ratsastettu lisätty ravi näyttää yksinkertaisesti hirveältä etuosan tehdessä aivan liikaa takaosan jäädessä tyhjäksi ja vedottomaksi. Tyytymättömyyttään ruunikko ilmaisee yllättävän kipakasti jalkaa polkemalla tai vatsansa alle potkien, kuolainta purren ja lapa edellä uran sisäpuolelle tunkien. Vastaavasti hyvin ratsastettuna ruunikko huokuu harmoniaa, herkkyyttä ja voimaa tehden mielellään yhteistyötä ratsastajansa kanssa.

Luonteesta suuri kiitos Lissu T.!

               
© Fee Fotografie

i. VIR MVA Ch. KWB Danse Rogue
hann, 168cm
KRJ-I, KTK-I
ii. Rococulus PB
hann, 166cm
KRJ-I, KTK-I
iii. VIR MVA Ch Routzell 99
hann, 170cm
KRJ-I
iie. Enjoy The Misery PB
hann, 164cm
KRJ-I, KTK-II
ie. KWB Foxtrot
hann, 159cm
KRJ-I
iei.Ch Akkord's Farant
hann, m, 169cm
ERJ-II, KTK-I
iee. Ch KWB Tango
hann, trn, 167cm
KTK-II, KRJ-II, YLA2
e. Amarn Aurora
hann, 167cm
KRJ-I
ei. Garibaldi COS
hann, 169cm
KRJ-I, YLA1
eii. Carhleston
hann, 168cm
KRJ-II, YLA2
eie. Cocaine Con
hann
YLA3
ee. NG Demites
hann, 166cm
KRJ-I, YLA1
eei. KWB Inferno
hann, 164cm
eee. Heijastus Demonda
hann

Jälkeläiset

04.01.2022 hann-t. Heidseck Scottie i. Heidseck Steininger VRL-14657 ei saavutuksia
02.09.2022 hann-o. Heidseck Galion i. Graelent PB VRL-00727 ei saavutuksia

Porrastetut kilpailut

Ominaisuuspisteet:
Kuuliaisuus ja luonne: 3282.8 p.
Tahti ja irtonaisuus: 3326.76 p.

❯   KRJ:n porrastetuissa tasolla 10/10 (6609.56 p.)

Näyttelymenestys

Näyttelyjaos
❯  00.00.2000 ⋅ kutsu ⋅ palkinto ⋅ tuomari

Mainittavia saavutuksia

❯   Palkittu KV:n laatuarvostelussa 3-vuotiaana I-palkinnolla, 50,5 p., ollen samalla Luokkavoittaja I (10/2021).
❯   Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 107,5p. (10/23)

Päiväkirja

21.09.2023, kirjoittanut omistaja
Stockmannilla on joka syksy Hullut Päivät - meidän Hullarit puolestaan koostuu syyshuolloista. Olen aina tykännyt hoitaa hevoset syksyllä kisakauden päätteeksi, jolloin ne saisivat hetken huilin ennen mahdollista hallikautta. Tarkoituksena on huollattaa lähes koko talli parin päivän aikana. Myös Dana pääsi osaksi perinteistä syystsekkiä. Se ei varsinaisesti ole hetkeen oireillut, mutta sitä ei myöskään ole taivutettu ollenkaan pariin vuoteen. Sen vuoksi teetätinkin tammalla perinteisen "ontumatutkimuksen" taivutuskokeineen päivineen.

Aloitettiin katsomalla Dana liikkeessä ensin ympyrällä, jonka jälkeen katsottiin sitä ravissa suoralla uralla. Mitään ihmeellistä ei kummassakaan näkynyt, joten siirryttiin taivutuskokeisiin. Aloitettiin etujaloista, joista ei saatu ollenkaan reaktiota aikaiseksi. Myös vasen takajalka oli priima. Oikeassa takajalassa tuli ehkä puolikkaan arvoinen reaktio, mitä luultavammin takapolvesta. Se on aina ollut tamman heikko kohta pienen väljyyden takia, mutta aktiivisen treenin avulla se on saatu pysyttyä oireettomana. Päädyttiin kuitenkin yhdessä eläinlääkärin kanssa piikittämään tamman molempiin takapolviin hieman voiteluainetta. Nyt sitten muutama viikko kevyesti, jonka jälkeen voi taas palata normaaliin treeniin. Aina ilo, kun pitkän uran tehneet kilpahevoset pääsevät pienillä löydöksillä.


20.10.2021, kirjoittanut omistaja
Voi hitsi Dana minkä teitkään! Valmistelut kouluvarsojen laatuarvostelua varten olivat sujuneet oikein hyvin, joten itse tilaisuuteen lähdettiin hyvillä mielin. Ja kaikki meni paremmin kuin hyvin. Dana sai huikeat 50,5. pistettä, saaden tietenkin KV-I palkinnon, mutta tämän lisäksi Dana palkittiin Luokkavoittaja I - tittelillä ja tilaisuuden parhailla sukupisteillä. Kyllä meinasi tippa nousta linssiin - on tätä jo tovi odotettukin. Nämä meriitit tuntuu aina yhtä hyviltä, oli kyseessä sitten oma kasvatti, tai muualta varsana ostettu.

Nyt vain hitaasti mutta varmasti kohti ratsun uraa. Alkeita on jo opetettu, ja sisäänratsastus on sujunut ihan hyvin. Melko tarkka kaikesta saa olla, sillä Dana on tuntunut lukeneen hevosenkouluttajan käsikirjan, ja vaatii lähes kaiken "by the book." Varmasti saadaan Dana pian nuorten hevosten luokkiin, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaisesti.


01.10.2021, kirjoittanut omistaja
Arki ensimmäisen Skurvashilaisen kanssa on lähtenyt rullaamaan paremmin, kuin olin kuvitellutkaan. Varsa kasvaa kovaa vauhtia, mutta on luonteeltaan aivan kymppi. Se oppii kaiken hetkessä - niin hyvät kuin huonotkin asiat. Lisäksi siitä on kasvamassa juuri niin hyvännäköinen, kuin kuvittelinkin.

Ilmoitin Danan lokakuun kouluvarsojen laatuarvostelutilaisuuteen. Täytyy myöntää, että odotukset ovat melko korkealla ja kirkkainta palkintoa lähdetään hakemaan. Kokemus kuitenkin on jo opettanut, että mitä tahansa voi matkan varrella sattua, joten nöyrästi otetaan vastaan mitä sieltä nyt ikinä tuleekaan.


22.9.2021, kirjoittanut omistaja
"Nyt huijaat!" En voinut kuin naurahtaa ja pudistella päätäni. Tallissa ei voitu uskoa todeksi, että monen vuoden haaveilun jälkeen saisin vihdoin hakea Briteistä oman Skurvashilaisen varsan kotiin. Täytyy myöntää, että ajatus tuntui itsestänikin hieman absurdilta, sillä olin mielessäni jo haudannut haaveet Skurvashilaisesta ja tyytynyt vain metsästämään Skurvashilaisia suvussa omaavia yksilöitä - joita tallista löytyikin jo muutama.

En siis aikaillut hetkeäkään, kun näin tamman myynti-ilmoituksen. Otin samantien yhteyttä talliin, sillä tiesin, etten todellakaan ole ainut, joka Skurvashilaisista haaveilee. Enkä voinut peitellä hymyäni kun kuulin, että tamman saisin. Miten pienestä se ihminen voikin vielä innostua. Lupauduin jopa lähteä hakemaan varsaa itse - en voinut olla käyttämättä tilaisuutta päästä käymään Skurvashissa. Ja olihan se kiva päästä pois Saksan rajojen sisältä pitkästä aikaa.

Dana on kaikkea sitä, mitä osasin odottaa. Hyväluonteinen, kaunis, laadukas. Nyt vain sormet ja varpaat ristiin, että kaikki sujuu tamman kanssa, ja päästään etenemään kaikkien suunnitelmien mukaisesti.

Copyright © 2018 Heidseck Sporthorses
Virtuaalihevonen ⋅ A SIM-game horse