Kurjen Bifrost

tavoitteena KTK

Rotu vuonohevonen
Sukupuoli, säkä ori, 142 cm
Väri ruunihallakko, EE/AA/DD
Syntymäaika 01.06.2022, 10-vuotias
Kasvattaja Kurjenpesä
Omistaja Käpälämäen ponitalli, VRL-12454
Koulutustaso helppo A
Rekisterinumero VH22-053-0108

Kuva © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Bisse on meidän maailman parhaan Dapen ja kurjenpesäläisen Einin rakkauslapsi, kotoisin tallista jonne Dapen Tilli-varsa myytiin. Pienet on piirit, vaikka Bissen sielu tuntuukin nähneen koko maailman, eikä mikään enää hetkauta sitä. Se pärjää kaikkien ja kaiken kanssa ja sen selässä voisi pitää vaikka sirkusesitystä, eikä Bisse olisi moksiskaan siitä. Pystyynkuollut se ei kuitenkaan missään nimessä ole, vaan orilla on oma persoonallinen huumorintajunsa ja se on hyvin hellyydenkipeä; Bisse elää silityksille ja kehuille melkein yhtä paljon kuin se elää ruualle, mutta vain melkein.

Hoidettaessa ori on helppo ja rauhallinen. Se seisoo hyvin aloillaan vaikka irti, ja sitä saa harjata, pestä, suihkutella sumutteilla ja tehdä kalanruotolettejä sen häntään, minkä vuoksi Bisse onkin suosittu nuorempien hevostelijoiden keskuudessa. Sen kanssa voi tehdä turvallisin mielin mitä vain, ja ori vain nauttii saamastaan huomiosta. Bisse myös pitää erityisesti pienistä lapsista ja sen suosikkitemppu on laskea päätään ja töräyttää lasten kasvoihin, mikä yleensä saa lapset nauramaan ja taputtamaan sen turpaa. Bissellä on hyvin rento asenne elämään eikä sillä ole ikinä kiire minnekään. Se kulkee esimerkiksi taluttaessa kaikessa rauhassa mukana, maistelee vihreää, ja ottaa rennosti.

Ratsuna Bisse on hyvin samanlainen, se sietäisi ydinräjähdyksen korvaa lotkauttamatta ja se on hyvin maastovarma, joten sen kanssa voi kiipeillä kallioisessakin maastossa tai juurakoissa. Laiska Bisse ei kuitenkaan ole, siitä saa reippaasti vauhtia irti jos vain pyytää. Ori on parhaimmillaan kouluratsastuksessa, missä se kuuntelee ratsastajaansa hyvin ja suorittaa tunnollisesti, mutta siitä saa myös kaverin esteratsastukseen. Bisse pitää vaihtelusta, joten esteitä on ihan suositeltavaakin hypätä koulupuurtamisen väliin, ja aurinkoisina kesäpäivinä ori käy mielellään pulahtamassa pienessä lammessa. Se on siis lyömätön pari mukaan kaikenlaiseen tekemiseen ja yrittää innokkaasti uusia asioita. Mistään Bisse ei ole vielä kieltäytynyt, paitsi nälkälakosta, sillä ruoka on parasta mitä Bisse tietää. Mikäli se joskus ei halua jotain tehdä, niin se on taatusti houkuteltavissa muutamalla porkkanalla.

© Nikki, kiitos!

Suku

i. Sagavik Dagnar
KTK-I
ii. Eileifr av Rågkross iii. Ch Rolf Sebastian
KTK-II, ERJ-II
iie. Svanhild
ie. Astrid av Rågkross iei. VIR MVA Ch Blømster Nor
KTK-III
iee. Fribergs Nonna
e. Kurjen Helheim
KTK-I
ei. VIR MVA Ch CHR Múspellsheimr
KTK-I
eii. Hallvard N
eie. Ch Gravfelt Korynna
KTK-II
ee. VIR MVA Ch Kurjen Valkyrja
KTK-I, KRJ-I
eei. Ch Valaskjálf
KTK-I
eee. VIR MVA Ch Nordlie Dagny
KTK-II, KRJ-I, YLA1

Jälkeläiset

Bissellä ei ole vielä jälkeläisiä.

Kilpailut

NJ-näyttelyt tallilla Paikka 00.00.0000, palkinto

Bisse kilpailee porrastetuissa kouluratsastuksessa. Ajankohtaisen kilpailustatistiikan näet sen VH-profiilista.

Päiväkirja

01.06.2022
Bifrost syntyi Kurjenpesän tallilla.

14.06.2022
Bisse muutti Käpälämäen ponitallille. Matka Itä-Suomesta Kurjenpesän tallille oli pitkä, mutta lopulta pitkä odotus ja ajomatka palkittiin; traileriin lastautui isänsä näköinen suloinen varsa. (toisaalta kaikki vuonohevoset näyttävät keskenään ihan samalta.) Ajomatka takaisin Käpälämäkeen sujui ongelmitta ja matkalla pysähdyttiin ainakin kymmenen kertaa tarkistamaan, että oliko varsa vielä kyydissä mukana. Ja olihan se, mihinkäs se trailerista olisi päässyt katoamaan kesken ajon. Perillä oltiin vasta yömyöhään ja pienen talliympäristössä jaloittelun jälkeen Bisseksi nimetty varsa pääsi talliin lepäämään. Huomenna olisi suuri päivä, kun se pääsisi pihattoon tutustumaan muihin orivarsoihin.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja, muokkaus: VRL-12454   |  Kuvat © VRL-12454 & Aaron Burden  |   Tausta © Ava Patterns

virtuaalitalli   |   virtuaalihevonen  |   a sim-game stable   |   a sim-game horse