Etusivu Hevoset Ponit Kasvatus

Sauvignon CoutureVH22-011-0202 | EV-II

hannoverori, kimo, 172 cm
syntynyt 01.05.2022, 8-vuotias
estepainotteinen, re. 160cm

Omistaja Savoir Showjumpers, VRL-04116
Kasvattaja Couture Sporthorses, Belgia
ERJ:n porrastetuissa tasolla 10/10


Sukutaulu Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Voiko tallin ensimmäiset asukkaat tulla muualta, kuin Couturesta? Sonyan kanssa on yhteistyötä tehty jo aiemmin kouluhevosten merkeissä hyvinkin pitkään, joten valinta oli varma. Sauvignon ihastutti suorittajasuvullaan, ja emän jälkeläisnäytöt olivat hyvin vakuuttavat - tamman jälkeläisistä suurin osa oli jo kilparadalla nähtyjä. Orista oli muitakin kiinnostuneita, mutta onnekseni sonya päätti myydä orin Savoiriin.

Sauvignon on luonteeltaan kiva hevonen, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa melko mutkattomasti. Se on ehkä tietyllä tapaa hieman hajuton ja mauton kaveri, eikä herätä sen suurempia tunteita - ainakaan niitä negatiivisia. Sen kanssa jokainen päivä on tietyllä tapaa samanlainen, eikä sen kanssa tarvitse jännittää, miten tänään tulee menemään.

Sauvignon on mukava hoidettava, eikä sen kanssa hoitaessa joudu sen kummemmin vaikeiisin tilanteisiin. Se antaa harjata ja pestä vedellä ilman ongelmaa, mikä onkin oikein kivaa kimolla hevosella. Ori nimittäin rakastaa ylikaiken myös pyöriä mudassa - mitenkä ne kaikista sotkuisemmat hevoset on aina niitä valkoisia yksilöitä? Myös orin taluttaminen on ongelmatonta, eikä sen kanssa tarvitse miettiä pysyykö se käsissä aremallakaan taluttajalla.

Samalla tapaa Sauvignon on hyvin mutkaton ratsu. Sillä on kolme tasaista askellajia, ja sen kanssa sileäntyöskentely on helppoa. Ori kulkee kivasti omalla moottorillaan olematta kuitenkaan ylivirkeä. Se reagoi apuihin nätisti, eikä sen kanssa tarvitse keskustella asioista. Myös hypätessä ori on melko yksinkertainen. Se ei hötkyile eikä kuumu, vaan malttaa odottaa nätisti viimeiseen askeleeseen asti. Välillä se saattaa radalla valahtaa sarjaväleissä hieman pitkäksi, jonka vuoksi sillä onkin hyvä käyttää lyhytvartista vipukuolainta, jolla oriin saa tarvittavan ryhdikkyyden.

Kenellekään ei varmaan enää tule yllätyksenä, että Sauvignon on mutkaton kisahevonen. Se lastautuu ja matkustaa sen kummemmin kyselemättä, eikä se hätkähdä uusia paikkoja. Se on maastovarma niin kotona kuin kisapaikallakin, eikä reagoi kisapaikkojen hälinään.


© Van Uytert

Sukutaulu

i. Secret Hideaway
hann rn 168cm
ii. Safe and Sound
hann
evm
iii. Save My Soul
hann
evm
iie. Glowing Eyes
hann
evm
ie. Treetop Echo
hann
evm
iei. Twist and Shout
hann
evm
iee. Fake Love
hann
evm
e. Avalanche
hann km 161cm
ERJ-I, YLA2
ei. Arthrocereus
hann km 170cm
evm
eii. Acanthus
hann rt 169cm
evm
eie. Gaillardia IV
hann km 169cm
evm
ee. Dyea's Chisana
hann rn 160cm
evm
eei. Collins
hann m 168cm
evmt
eee. Belmonta
hann rt 159cm
evm

Jälkeläiset

hann-t. Savoir Cremant 07.11.2022 e. Honey Pot Robbery Scar meriitit om. VRL-04116

Kisakalenteri

ERJ:n alaisia esteijoituksia yht. 0 kappaletta

Porrastetut

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti: 2246.53 p.
Rohkeus: 2151.55 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 2211.51 p.
ERJ:n porrastetuissa tasolla 10/10 (6609.59 p.)

Cup-sijoitukset

Mainittavat saavutukset

Palkittu estevarsojen laatuarvostelussa II-palkinnolla (32p.), 08/2022.

Päiväkirja ja valmennukset

01.06.2022, päiväkirjamerkintä, kirjoittanut omistaja

Sauvignon Couture antoi Savoirille syyn juhlia vappua. En oikein ikinä ollut välittänyt vappuna juhlasta, mutta lienee Sauvignonin kunniaksi on soveliasta skoolata. Kimo ori on nimittäin Savoiri Showjumpersin ihka ensimmäinen asukas. Sonyan kanssa on tunnettu jo vuosikaudet, sillä olemme tehneet paljon yhteistyötä kouluhevosten puolella. Tämän vuoksi ei tullut mieleenkään kääntyä kenenkään muun puoleen estehevostallia perustellessa, kuin hänen.

Sauvignon on jo ensimmäisistä päivistä asti osoittanut olevansa melko mutkaton tapaus. Se on tietyllä tapaa hieman "hajuton ja mauton", eikä oikein herätä sen suurempia tunteita missään käsittelyssä. Sen kanssa tehdyt kevyet treenit on ollut kivoja ja sen kouluttaminen on ollut helppoa. Sitä on muutaman kerran käytetty jo lähistön talleilla treenaamassa ja tutustumassa uusiin paikkoihin, eikä se ole oikeastaan ollut maisemanvaihdoksista moksiskaan. Se lastautuu ja matkustaa nätisti, eikä epäröi edetä vieraissa paikoissa. Pari kertaa olen käynyt sen kanssa myös kotona maastoilemassa, ja lukuunottamatta muutamaa pientä jännittyneisyyttä se on maastoillut oikein iloisesti. Innolla odottelen, että Sauvignonin kanssa päästään ikää tullessa hyppäämään ja kilpailemaan.

Takaisin ylös  

copyright © Savoir Showjumpers | web design cerppa.net 2022 | ulkoasun kuva FeeFotografie | virtuaalitalli | virtuaalihevonen