Etusivu Hevoset Ponit Kasvatus

Longchamp v.d. Diamant VH22-029-0142 | meriitit

saksalainen ratsuponiori (75%), ruunikonkirjava, 146cm
syntynyt 12.07.2022, 10-vuotias
estepainotteinen, re. 110cm

Omistaja Savoir Showjumpers, VRL-04116
Maahantuonut Blumenfeld Ponies


Sukutaulu Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Champ on luonteeltaan hieman arka ja ujo, mutta tuttujen ihmisten seurassa oikein miellyttävä poniherra. Se on helposti hieman varauksellinen, ja sulkeutuu kuoreensa. Vieraille ihmisille ori näyttäytyykin helposti hieman ”luonteettomana”. Poni viihtyykin hyvin omissa oloissaan.

Olen ikuisesti kiitollinen siitä, ettei Champin unelma ole olla ruunikko, vaan se mielellään tyytyy nykyiseen väritykseensä. En nimittäin hetkeen ole nähnyt yhtä siistiä kimopohjaista hevosta, kun Champ on! Mikä on sinäänsä onni, sillä Champ ei varsinaisesti välitä hoitotoimenpiteistä. Ei se niille varsinaisesti sano ei, mutta jos haluat viettää aikaa halinallen kanssa, kannattaa valita suosiolla tallista joku toinen poni. Champ antaa kyllä tehdä lähes kaikki hoitotoimenpiteet ilman sen suurempaa ongelmaa - vain pesu on sellainen, mistä ori ei kovinkaan välitä. Se yrittää viimeiseen asti vältellä letkusta tulevaa vettä, mutta tyytyy kyllä pian kohtaloonsa. Orin taluttaminen on kotona helppoa ja sen kanssa pärjää ilman ketjua ja kuolaimia. Vieraissa paikoissa se on hieman arka ja ujo ja saattaa säpsähdellä, mutta pysyy silti kivasti kevyenä kädessä.

Ratsastaessa Champ on herkkä ja melko reaktiivinen. Sillä on hyvä työmoraali, ja se lähtee aina mielellään töihin. Se on kuitenkin helposti vähän arka, ja tarvitsee kokeneen ratsastajan, joka antaa orille tukea heikkona hetkänä. Tutuissa ympäristöissä sen kanssa kaikki sujuu tasaisesti, mutta vieraissa paikoissa se vähän käpertyy kuoreensa. Ori omaa kuitenkin hienon hyppytyylin, ja sen laukka on matkaavoittavaa ja napakkaa. Sillä on myös tahdikas ravi, joten se varmasti pärjäisi myös valkoisten aitojen sisällä. Hypätessä Champ on tarkka jaloistaan, ja harvoin ottaa puomeja. Erikoisempia esteitä se kuitenkin saattaa jäädä vähän tuijottamaan, ja orille onkin hyvä käydä näyttämässä radalla olevia esteitä, jos siihen vain on mahdollisuus. Kun se on kuitenkin kerran jo päässyt ylittämään esteen, ei se tuijota sitä toista kertaa.

Maastoillessa ja vieraissa paikoissa on ori vähän varpaillaan. Kotiympäristön tutuissa maastoissa se uskaltaa hyvin hengittää ja sillä pystyy kävelemään pitkinkin ohjin. Ehkä sen tekisi mieli varmuuden vuoksi tarkistaa vieraissa paikoissa jokaisen kiven alle ettei sieltä hyökkää mitään - en tiedä. Tästä syystä lienee orin ura kenttäponina päättyi, ja se siirtyi vain rataesteisiin.


© FeeFotografie

Sukutaulu

i. Forchheim Koblenz
drp (50%) rnkrj 145cm
evm
ii. California Indy xx
xx rn 164cm
evm
iii. Captain India xx
xx rn 163cm
evm
iie. Cherish Bailey xx
xx rn 166cm
evm
ie. Wirsberg Rosemary
lew rnkrj 144cm
evm
iei. Drim Ryan
lew trn 146cm
evm
iee. Wirsberg Mint
lew rnkrj 144cm
evm
e. Lissabon v. Diamant
nf prn 145cm
evm
ei. Appleside's Topaz
nf prn 146cm
evm
eii. Brookie Freddie
nf rt 147cm
evm
eie. Appleside's Emerald
nf prn 147cm
evm
ee. Wayfield Londonbaby
nf tprn 147cm
evm
eei. Londontime
nf trn 147cm
evm
eee. Good Cilla
nf prn 147cm
evm

Jälkeläiset

rotu-skp. Varsan nimi 00.00.2022 i. ei meriittejä om.

Kisakalenteri

Porrastetut

Ominaisuuspisteet:

Cup-sijoitukset

Mainittavat saavutukset

Päiväkirja ja valmennukset

28.04.2023, irtohypytystä, kirjoittanut omistaja

Joka kuukautinen irtohypytyspäivä oli taas käsillä, ja porukalla oli edellisiltana rakennettu jo kuja maneesiin. Olen tykännyt aina käyttää kujana perinteistä kahden pystyn ja yhden okserin kujaa, joissa välejä on sitten säädetty hevoskohtaisesti. Jokaiseen väliin mahtuu yksi laukka-askel, ja tarvittaessa esteiden väliin pystyisi laittamaan puomeja, mikäli vauhti kiihtyisi liikaa ja ryntäily alkaisi olla tehtävää vaikeuttavaa. Vanhemmilla hevosilla irtohypytys ei ole ollut millään lailla säännöllistä, vaan niitä on saatettu hypyttää silloin tällöin vähän huvin vuoksi - ne nyt pääsevät purkamaan hyppytarpeensa myös ratsastajan kanssa. Sen sijaan nuoriso-osastolle irtohypytys on kuitenkin osa kuukausirutiinia, eivätkä ne saa vapautusta tästä kovin helposti.

Aamu oli aloitettu isoilla hevosilla ja välissä pidetty nopea lounastauko. Nyt linja oli lyhennetty poneille sopivaksi, ja poneista ensimmäisenä olikin päässyt hyppäämään jo Loreal. Champ saikin olla päivän toinen poni. Champin kanssa irtohypytyksessä on oltava aina hyvin varovainen ja oria paljon tsemppaava, sillä se on kujassa välillä vähän arka, eikä oikein luota itseensä. Ratsastajan kanssa ori hyppää rohkeammin, mutta se myös toisaalta tarvitsee ratsastajaltaan hyvin vahvaa tukea ja tsemppiä. Jospa se rohkeutuisi ajan kanssa vanhetessaan – kuka tietää.

Champ sai hetken olla vapaana maneesissa, jonka jälkeen ohjattiin se kujaan. Ori sai rauhassa tutustua kujaan esteiden ollessa pelkkinä maapuomeina. Kun Champ oli todennut kujan olevan ihan ok, nostettiin esteet pieniksi pystyiksi. Champ lähestyi kujaa hieman varovasti, mutta tajutessaan esteiden olevan hyvin pieniä, se suoritti kujan rohkeasti. Champin kanssa en ole kertaakaan hypyttänyt varsinaisesti korkeutta, eikä tälläkään kertaa tähdätty siihen. Nostettiinkin esteet aika nopsaa 80-90cm korkeuteen, joka on sellainen korkeus, ettei se vaadi ponilta suurempia ponnisteluja. Champ sai omaa tahtiaan tulla kujan pariin kertaan, ja jokaisella kerralla se vaikutti itsevarmemmalta ja rohkeammalta. Uskaltautuipa ori heittämään pienen pukinkin välillä. Vähän olisi tehnyt mieli nostaa korkeutta orin suoriuduttua niin hyvin, mutta osasin pitää järjen päässä, ja lopetettiin Champin ollessa vielä itsevarma. Ehkä ensi kerralla päästään aloittamaan hieman rohkeammalla ponilla, ja päästään vähän nostamaan korkeuttakin.



14.08.2022, päiväkirjamerkintä, kirjoittanut omistaja

Kukkisesta oli aiemmin tullut Savoiriin jo yksi poni ja se oli osoittautunut kaikkien lupausten arvoiseksi, en voinut vastustaa kiusausta nähdessäni heidän myynti-ilmoituksen jo hieman vanhemmasta poniorista. En ikinä ollut kovinkaan välittänyt kirjavista hevosista, mutta joku Longchampissa herätti kiinnostukseni. Juttelin turjakkeen kanssa, ja ori paljastuikin entiseksi kenttähevoseksi, joka oli myöhemmin siirretty kilpailemaan pelkkiä esteitä sen ollessa hieman arka maastossa. Turjake kertoi myös ponin olevan tiettävästi terve, joten varasin hyvinkin nopealla ajalla koeratsastuksen.

Koeratsastuksessa poni oli reipas, eikä välittänyt yhtään vieraasta ratsastajasta. Se suoritti hyvällä fiiliksellä, ja hyppäsi terävästi. Kävin kiertämässä loppukäynnit maastossa, missä tunsin orin olevan hieman varuillaan. En löytänyt orista mitään moitittavaa, joten tein orista tarjouksen sillä ehdolla, että sen on mentävä eläinlääkärintarkastuksesta läpi. Sovittiin samantien myös tarkastuspäivä, ja koska tarkastuksesta ei odotusten mukaisesti löytynyt mitään, saatiin kauppakirjat kirjoitettua. Onpahan nyt Savoirissa myös yksi läikikäs asukas.

Takaisin ylös  

copyright © Savoir Showjumpers | web design cerppa.net 2022 | ulkoasun kuva FeeFotografie | virtuaalitalli | virtuaalihevonen