Etusivu Hevoset Ponit Kasvatus

Evenstar Stradivarius VH24-011-0066- |

hannoverori, ruunikko, 167cm
syntynyt 13.10.2023, 3-vuotias
estepainotteinen, re. 150cm

Omistaja Savoir Showjumpers, VRL-04116
Kasvattaja Evenstar Sporthorses , Saksa
Hevonen on liian nuori kilpailemaan tai siltä puuttuu 3-vuotispäivämäärä profiilistaan.


Sukutaulu Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Täytyy myöntää, etten oikeasti ollut etsimässä Savoiriin uusia varsoja. Entisiäkään ei oltu vielä saatu koulutettua, saatikka radoille asti. Kuka kuitenkaan voi kieltäytyä tekemästä tarjousta varsasta, joka on nimetty erään maailman arvokkaimpiin lukeutuvien soittimien mukaan? Ei ainakaan kaltaiseni nimishoppailija, kuten minä... Ja ei kai yksi uusi varsa tallissa haittaisi - eihän?

Stradivarius on karismaattinen, eloisa, ja ennen kaikkea showmies. Koko maailma on sen esiintymislava ja voi pojat, Stradillahan riittää esiteltävää. Se esiintyy ihan kaikelle ja kaikille, jopa tallin takana olevan lammikon sorsille, ja joskus sen suuri ego saattaa kyllästyttää. Suuren egon alla on kuitenkin yhtä suuri sydän, ja joskus Stradin kanssa on helppo unohtaa, kuinka tunneherkkä eläin se on.

Mahtipontinen Stradi hörisee tasavertaisesti niin tammoille kuin oreille jaloitellessaan pitkin askelin ohitse, tuuheat silmäripset räpsyen. Sen askelissa on aina hieman lisäilmavuutta, oli yleisöä tai ei, ja Stradi kantaa itseään huomattavassa ryhdissä. Joillekin elvistely on harrastus tai naamio, jonka taakse kätkeytyä, mutta Stradille se on ainoa tapa elää. Se on elämää suurempi persoona ja tekee vaikutuksen kehen tahansa, mutta samalla se on hirveän herkkä ja läheisyydenkipeä, ja vaikka se ei peilaa ihmisten tunteita kovin näkyvästi, se vaistoaa kyllä pienimmänkin muutoksen ihmisen mielessä. Stradia ei haittaa hempeillä, joten kun mieli on maassa, se tulee tökkimään turvallaan ja työntää päänsä ihmisen syliin yrityksessään lohduttaa. Yleensä se toimii.

Satulan alla Stradin show jatkuu. Se on mukava ratsastaa ja fiksu, joten hommilla on tapana mennä ensiyrittämällä putkeen sen kanssa, ja todellisuudessa se on myös hyvin kuuliainen valokeilan kaipuustaan huolimatta. Stradi on herkkä avuille ja toimii kevyellä kädellä, melkein jopa ihan ajatuksen voimalla, ja ennakoi ratsastajaansa paljon suorituksissaaan. Esteillä se osaa olla intuitiivinen ja löytää itse sopivan ponnistuskohdan jos sen antaa mennä vapaasti, mutta luovuttaa taistelematta määräysvallan ratsastajalle, kun ratsastaja vaan ottaa tilanteen haltuun. Stradilla on luonnostaan reipas tahti ja sitä täytyy ihan ajatuksen kanssa himmailla, jos ratsastaa teknisiä ratoja tai yksinkertaisesti haluaa vaan edetä hitaammin. Se hidastaa kyllä, mutta sitä täytyy pyytää, ja hitaampaa tahtia täytyy ylläpitää manuaalisesti. Sitä on paljon helpompi ajaa eteenpäin nopeammin, sillä silloin sitä ei joudu ylläpitämään, vaan Stradi pitää itse kovemman vauhdin, mistä on hyötyä esimerkiksi isovälisillä aikasuoritusradoilla, joissa esteiden välit vaativat nopeutta.

Luonteesta kiitos Nikki!© FeeFotografie

Sukutaulu

i. Skyborn Fury
hann 168cm rn
EV-II, PSB-III
ii. Stand Up And Fight
hann m 167cm
ERJ-II
ie. Rallying Cry
hann m 167cm
KRJ-III
e. Bex Rydna
hann rn 167cm
EV-I
ei. Ryven
hann trn 166cm
KTK-II
ee. Orchis
hann trn 165cm

Jälkeläiset

rotu-skp. Varsan nimi 00.00.2022 i. ei meriittejä om.

Kisakalenteri

Porrastetut

Hevonen on liian nuori kilpailemaan tai siltä puuttuu 3-vuotispäivämäärä profiilistaan.

Cup-sijoitukset

Mainittavat saavutukset

Päiväkirja ja valmennukset

04.01.2024, kaupanteosta, kirjoittanut omistaja

Ja vuoden nimishoppailija esittäytyy täällä taas - hei vain kaikille! Täytyy myöntää, että välillä yllätän kyllä itsenikin. Savoiriin ei oikeasti olisi tarvinnut yhtään uutta varsaa - ja jos olisikin tarvinnut, olisi niitä kannattanut ennemmin teettää omilla tammoilla, eikä hankkia ostovarsaa. Mutta minkä sitä ihminen luonnolleen mahtaa - jos nimi kolahtaa (ja toki paperillakin se näytti suvullisesti ihan hyvältä), on varsasta pyydettävä lisätietoja.

Eikä aikaakaan, kun Launi lähetti vastauksena iloisesta ruunikosta orivarsasta muutaman videoklipin, sekä valokuvan. Varsa oli söpö (onko joku nähnyt koskaan varsaa joka ei olisi söpö?) ja näytti ulkoisestikin oikein kelvolliselta. Sillä oli hieno takapää, ja se ponnisti napakasti pyrähtäessään laukkaan.

En miettinyt asiaa sen enempää, vaan ilmoitin halukkuuteni ostaa orin. Kaupat saatiin nopeasti sovittua, ja ori jäi odottamaan vieroitusta Evenstariin. Nyt vain odotellaan, että varsa olisi tarpeeksi vanha kuljetettavaksi Savoiriin - onneksi matka ei ole pitkä.

Takaisin ylös  

copyright © Savoir Showjumpers | web design cerppa.net 2022 | ulkoasun kuva FeeFotografie | virtuaalitalli | virtuaalihevonen