Banzai Still Alice

ruunikko Aa Ee saksalainen ratsuponitamma 68,75%, 143 cm
syntynyt 09.11.2022 Saksassa, 8-vuotias
VH23-029-0012

kasvattanut Banzai Dressage
omistaa Juulia, VRL-12454

ko  :  helppo A

Alice on perusluonteeltaan oikea unelmoija, joka ei tunnu oikein elävän tosimaailmassa. Tamman kanssa kyllä pärjäävät kaikki, mutta sen seurassa on oltava kuitenkin varovainen, sillä neiti saattaa vahingossa tallata hoitajansa varpaille tai liiskata tämän seinää vasten, sillä se ei juuri kiinnitä huomiota siihen mitä sen ympäristossä tapahtuu. Tästä johtuen Alice olisi viisainta sitoa kiinni, sillä vaikkei tamma teekään pahaa tahallaan voi se vahingossa satuttaa hoitajaansa. Harjattaessa tamma nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta ja tuntuu hieman jopa närkästyvän kun harjaaminen lopetetaan ilmaisten tämän tukkimalla hoitajansa tien karsinansa ovelle. Ruoka-aikoina tamma ei ole mikään ahmatti, jolla olisi hirveä kiire saada ruokansa eteensä vaan odottaa rauhallisesti, että saa ruokansa eteensä. Varusteet antaa laittaa ilman vastuteluja joskin mikäli sille laittaa kylmät kuolaimet suuhun sylkäisee ne oikopäätä ulos suustaan, joten kuolaimet olisi syytä lämmittää nopeasti käsissä ennenkuin niitä tarjoaa tammalle. Talutettaessa seuraa laiskan näkoisesti taluttajansa perässä pysähdellen yhtenään haaveilemaan jatkaen kuitenkin sopuisasti matkaansa kun sitä kevyesti nykäisee riimunnarusta. Muiden hevosten kanssa tulee suhteellisen hyvin toimeen, vaikka viihtyykin paremmin omissa oloissaan kuin laumassa ja mieluummin poistuu paikalta kuin jää tappelemaan mikäli sen kavioille tullaan hyppimään.

Ratsuna Alice on samanlainen haaveilija kuin muutoinkin ja sitä saakin alkuun hieman herätellä, että sen huomion saa haaveilusta käsillä olevaan tehtävään. Kuitenkin kunhan tamman huomion on saanut itseensä suorittaa se siltä pyydetyt liikkeet millintarkasti. Tamma ei kuitenkaan ole mikään automaatti vaan vaatii selkeät ja määrätietoiset avut toimiakseen oikein. Mikäli neidille annetut avut eivät ole juuri oikein kohdillaan ilmaisee se hämmennyksensä pysähtymällä aloilleen. Käynti irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi tahdikasta ja siinä on hyvä työntö. Laukka tahdikasta ja hyvin pyörivää. Kouluratsuna Alicen suoritukset vaihtelevat sen mukaan kuinka osaava ratsastaja sen selässä on. Kokemattoman ratsastajan kanssa tamma tekee siltä pyydetyt asiat herkästi vähän sinnepäin kun taas kokeneissa käsissä tamma suoriutuu siltä pyydetyistä liikkeistä sujuvasti. Tamman liikkeet eivät ole mitenkään päätä huimaavan hienoja, mutta se korvaa tämän yrittämällä kovasti. Uusien koululiikkeiden opettelu on neidin kanssa hieman hidasta puuhaa, mutta kunhan sen saa tajuamaan mitä siltä halutaan suorittaa se siltä pyydetyt liikkeet tasaisen varmasti suorittaen. Maastossa Alice ei pelkää juuri mitään, vaikka saattaakin hetkellisesti jähmettyä aloilleen mikäli sen turvan editse menee äkillisesti esimerkiksi tuhatta ja sataa kaahaava auto tai pusikosta toiseen loikkiva peura. Kaikista varmajalkaisin ratsu tamma ei ole ja haparoi helposti vaikeammassa maastossa.

Luonteen on kirjoittanut Tuulia T, kiitos!


Kuvat © Fee Fotografie

i. Sycamore Chesire Cat
KRJ-I
ii. Saltcliffe Macrium
KRJ-III
iii. Wemsbury McDonald xx evm
iie. Saltcliffe Macadamia Nut evm
ie. Memoirs Coral
PSB-III
iei. Gramimond evm
iee. Corallys evm
e. Knockturn Bewitched
KRJ-II
ei. Silvergound Paladium eii. Silverground Flintstone evm
eie. Silverground Patricia evm
ee. Bromsgrove Aloha Passiana
VIR MVA Ch, KTK-I
eei. Cranmoor Cola Kiss evm
eee. Bromsgrove Passionate evm


Muut sukulaiset ▼

Tähän voi vaikka linkittää sukulaiset jotka ei mahtunu sukutauluun tai sitten kirjoittaa sukuselvityksen.

o. Varismäen Knave of Hearts KV-II

★ 29.10.2023    i. Hartwig's Espurr   


t. Varsan Nimi

★ 00.00.0000    i. Isän Nimi   


t. Varsan Nimi

★ 00.00.0000    i. Isän Nimi   Kilpailustatistiikka ▼

Tähän tulee hevosen kilpailustatistiikka, sijoitukset sekä näyttelytulokset sitten kun niitä on.

00.00.0000    kouluvalmennus    ✎ valmentaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam diam nibh, euismod quis porta ac, molestie a enim. Integer tristique est vel libero sollicitudin scelerisque. Sed a dictum tellus, in ultrices est. Donec at diam sit amet tortor finibus molestie vitae non diam. Proin scelerisque dictum velit nec accumsan. Pellentesque volutpat convallis diam id congue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Fusce vel metus nulla. Nulla elit quam, rhoncus non nulla ut, iaculis fermentum diam. Phasellus gravida, ipsum et egestas condimentum, urna erat eleifend sem, nec porttitor quam nunc ac metus.

Varismäki on virtuaalitalli ja jokainen tallissa asuva hevonen on virtuaalihevonen
© Varismäki, ulkoasun kuvat © Roshoeve, VRL-01811, W (VRL-00121)